Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Foto: Gustavo koncerts "Arēnā Rīga"

Aiga Leitholde, 16.10.2010. 13:32

Piektdien, 15. oktobrī, ar koncertu „Arēnā Rīga" savu tūri noslēdza hiphopa mākslinieks Gustavo. Koncerttūre „3" sastāvēja no sešiem koncertiem, ar kuriem mākslinieks uzstājās Ropažos, Liepājā, Madonā, Jelgavā, Valmierā un visbeidzot arī Rīgā, kur ar saviem klausītājiem piepildīja visu arēnu.
Foto: Gustavo koncerts "Arēnā Rīga"

Galerijas:

Kad politisko peripetiju nomāktie pašmāju mūzikas klausītāji arvien biežāk izvēlas pesimisma gaudeno ceļu, Gustavo piedāvāja savādāku skata punktu - optimismu. Tas ir vajadzīgs ne tikai hiphopa mūzikas cienītājiem. Ja tā labi padomā, rindiņu no repera dziesmām zinās ikkatrs dzirdīgāks radio klausītājs. Protams, nepietiks vien ar iedvesmojošu attieksmi, lai piepildītu arēnu. Pareizais atslēgas vārds ir liels, pārdomāts darbs, kura augļi visā savā krāšņumā bija baudāmi vakar arēnas koncertā.

Koncerta attīstība notika pamazām. Klausītāji varēja līdzdarboties skatuves priekškara „atvēršanā", savas emocijas klātesošie necentās paturēt pie sevis. Viņi bija uzrunāti ar pirmajām taktīm. Atsedzot skatuvi, Gustavo bija pievienojies DJ Monsta. Nemanot ieradusies bija arī instrumentālā grupa, un ar aplausiem tika sveiktas daiļvokāla īpašnieces trio „Limonāde". Dziesmas saistīja mūziķa stāsti un pārdomas. Kā, piemēram, Gustavo esot saņēmis lūgumus no 15. oktobra dzimšanas dienu gaviļniekiem sveikt viņus publiski. Kopā sanākot pārāk daudz, taču viņiem visiem tika veltīta dziesma „Daudz laimes".

Kā viens no Gustavo viesiem bija Čižiks, ar kuru kopā mākslinieks izpildīja vairākas dziesmas. Viena no tām - „Kur ir mana galodiņa", kurā lieliski spēlējās ar dinamiku, variējot dziesmas galveno frāzi „nesaki hop, pirms neesi pateicis hip hop". El Mars bija dziesmas „Citas Debesis" viesmākslinieks. Šo priekšnesumu ievada īpašs uzdevums – klausītājiem dziesmas laikā ir jāvizualizē saulaina vasaras dienas. Iztēles rosinātājs bija pārdomāti apgaismotā skatuve, kas „Citas debesis" laikā izskatījās liegu saules staru apspīdēta. Arī kopā ar R-viss tika izpildītas vairākas dziesmas, spilgtāk palikusi atmiņā „dziesma par malu zvejniecību jeb jaunu vīriešu sadzīviskajām attiecībām" – dziesma tikšot ierakstīta.

Aplausu decibelu kulminācija tika sasniegta, uz skatuves kāpjot Renāram Kauperam, ar kuru kopā tika izpildīta dziesma „Vaļā". Drīz vien izskanēja Gustavo jautājums zālei: Cik no jums ir optimisti? Daudz. Mums ir izdevies kvalitatīvas enerģijas uzlādēts koncerts – secināja mākslinieks. Uzticības apliecinājums klātesošajiem bija Gustavo lēciens publikā, ko viņš izpildīja pat divas reizes. Visbeidzot atskanēja gan „Mūsu soļi", gan „Veiksmes taifūns", „Pluss, Mīnuss", taču saprotams, ka publikai nebūs pietiekami. Taču arī no šīs situācijas Gustavo zina asprātīgu izeju – noslēguma dziesmā „Atkārtot" publikas saucieniem ir nozīmīga bekvokāla loma! Elegants noslēgums!

Foto: Katrīna Zepa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV