Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" uzsāk sadarbību ar Hamburgas Filharmoniķiem

Ieva Vītiņa, 20.10.2010. 13:27

Rīt, 21. oktobrī, Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" dodas uz Hamburgu, lai piedalītos G.Mālera 2. simfonijas atskaņojumā kopā ar Hamburgas Filharmoniķiem un diriģenti Simonu Jangu. Koncertā izskanēs arī F. Šūberta opuss „Garu dziedājums pār ūdeņiem".
Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" uzsāk sadarbību ar Hamburgas Filharmoniķiem

Austrāliete Simona Janga šobrīd ir viena no vadošajām diriģentēm Eiropā. Kopš 2005. gada viņa ir Hamburgas Valsts Operas un Hamburgas Filharmoniķu mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģente.

Kora direktors Māris Ošlejs atzīmē, ka „tas ir kārtējais kora „Latvija" šī rudens veiksmes stāsts, jo koris nedodas tikai uz šo konkrēto projektu, bet uzsāk ilglaicīgu sadarbību ar Simonu Jangu un viņas vadītajiem Hamburgas Filharmoniķiem. Sadarbības turpinājums paredzēts šī gada decembrī, kad koris „Latvija" uzaicināts atskaņot Mālera 3. simfoniju un „Žēlabu dziesmu" 2011. gada jūnijā.

Šie koncerti notiek cikla „The Complete Gustav Mahler in Hamburg 2010/2011" ietvaros. Kā zināms, daudzviet pasaulē šobrīd tiek atskaņoti komponista darbi, jo šogad tiek atzīmēta viņa nāves 100. gadadiena, bet nākamgad – 150 gadi kopš dzimšanas. Ar Hamburgu G. Māleru saista nozīmīgs viņa dzīves un daiļrades posms, un tieši Hamburgā uzsākts darbs pie 2. simfonijas.

Koris „Latvija" nupat atgriezies no ļoti veiksmīgas koncertturnejas Īrijā, kur dažādās baznīcās uzstājās ar Arvo Pērta 75. jubilejai veltītu koncertprogrammu. Tulīt pēc Hamburgas koris dosies uz Maskavu, kur 30. oktobrī P. Čaikovska zālē Māra Sirmā vadībā sniegs solokoncertu.

Plašāka informācija par Mālera projektu Hamburgā pieejama šeit http://www.mahler-in-hamburg.de/index_en.html

Foto: Gerda Buša

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV