Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Rīgas Baha koris piedalās Hercoga Jēkaba 400 gadu jubilejas svinībās Kuldīgā

Aija Liepiņa, 25.10.2010. 09:16

Atzīmējot Hercoga Jēkaba četrsimtās jubilejas gadadienu, Kuldīgas Svētās Katrīnas evaņģēliski luteriskajā baznīcā piektdien, 29. oktobrī, plkst.18 notiks koncerts „Mūzika Kuldīgā – Hercoga Jēkaba laikā".
Rīgas Baha koris piedalās Hercoga Jēkaba 400 gadu jubilejas svinībās Kuldīgā

Rīgas Baha koris kopā ar Baroka orķestra „Collegium Musicum Riga" solistiem atskaņos vācu meistaru Heinrich Shütz, Andreas Hammerschmidt skaņdarbus, kā arī savulaik Rīgā strādājošo kantoru Paulus Bucenus Philorodus, Martinus Crusius skaņdarbus.

Īpašs notikums būs Rīgā dzīvojošā Casperus Springer 100. psalma atskaņojums. Šis skaņdarbs ir diriģenta Māra Kupča atradums. Kopā ar kori muzicēs Baroka orķestra „Collegium Musicum" solisti Danuta Ločmele (baroka čells) un Jurģis Klotiņš (kontrabass), pie ērģelpozitīva Māris Kupčs.

Rīgas Baha koris savu darbību uzsāka 2010. gada februārī pēc diriģenta Māra Kupča iniciatīvas, apvienojot vairākus Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas talantīgos studentus. Kolektīva mērķis ir būt pirmajiem Latvijā, kas pēta baroka laika kora dziedāšanas un interpretācijas principus un pielieto to praksē.

Koris līdz šim uzstājies kopā ar Baroka orķestri „Collegium Musicum Riga" un apvienoto Zviedrijas Latvijas Baroka orķestri. Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Hercogs Jēkabs dzimis 1610. gada 28. oktobrī Kuldīgā. Viņš izveidoja Kurzemi kā jaunu un ekonomiski ļoti attīstītu valsti – Kurzemes un Zemgales hercogisti. Jēkabs Kurzemē izveidoja spēcīgu kuģubūvi, metālrūpniecību, kokrūpniecību, tekstilrūpniecību, ķīmijas rūpniecību un mehānisko rūpniecību. Lielākās kuģu būvētavas bija Kuldīgā un Ventspilī, un tajās tika uzbūvēti vairāk nekā 200 dažādu tipu buru kuģi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV