Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvija piedalīsies Pasaules mūzikas gadatirgū WOMEX'2010 Kopenhāgenā

Ināra Jakubone, 26.10.2010. 09:46

Jau piekto reizi pēc kārtas Latvijas Mūzikas informācijas centrs ierīko Latvijas stendu Pasaules mūzikas gadatirgū WOMEX, kas jau šonedēļ no 27. līdz 31.oktobrim notiks Kopenhāgenā.
Latvija piedalīsies Pasaules mūzikas gadatirgū WOMEX'2010 Kopenhāgenā

WOMEX – pasaulē lielākajā tradicionālās, folkmūzikas un tā dēvētās pasaules mūzikas (world-music) – gadatirgū pagājušajā gadā piedalījās 2700 delegātu no 92 pasaules valstīm, tai skaitā ap 970 koncertaģenti un festivālu rīkotāji, 760 ierakstu kompānijas un izdevniecības, 400 žurnālisti. Notika vairāk nekā 30 konferenču sesijas un meistarklases, pussimts prezentācijas koncertu jeb showcase.

Līdzdalību WOMEX kā ļoti nozīmīgu un būtisku vērtē Latvijas stendā strādājošie. Kultūras menedžmenta centra "Lauska" projektu vadītājs Juris Zalāns komentē: "Mūsu pirmais "WOMEX kontrakts" bija ar "ARC Music" par CD "Sviests" izdošanu starptautiskajam tirgum ar nosaukumu "The Best of Latvian Folk Music" un anotācijām četrās valodās. Pērn tieši WOMEX laikā "Lauska" tika uzaicināta piedalīties vērienīgajā Flensburgas festivālā ar savu stendu, kur ne tikai varējām tirgot savus diskus, bet arī sniegt informāciju par Latvijas tautas mūziku un grupām. Nekavējāmies WOMEX laikā šim festivālam ieteikt latviešu grupas, piemēram, "Patinu", "Auļus". Vēl WOMEX laikā esam panākuši vienošanos ar vienu no pasaulē lielākajām world-music izdevniecībām WESTPARK, kas "Auļu" jauno disku "Etnotrans" izplatīs Vācijā un citās pasaules valstīs. Kopumā par WOMEX noteikti jāsaka, ka rezultāti ir, ja tur piedalās regulāri."

Tieši tāpēc, lai apliecinātu Latvijas pārstāvjus kā uzticamus un ilgstpējīgus partnerus, arī šogad Latvijas stendā WOMEX strādās postfolkloras grupas „Iļģi", dūdu un bungu grupas „Auļi", Valsts nemateriālā kultūras mantojuma aģentūras, Kultūras menedžmenta centra LAUSKA, festivālu PORTA un RĪGAS RITMI, kā arī Latvijas Radio un LR 3 Klasika pārstāvji.

Latvijas Mūzikas informācijas centrs šogad sagatavojis jau piekto CD „Native Music/ Traditional/ Folk/ World-music/LATVIA", kura koncepcijas autore ir etnomuzikoloģe Gita Lancere, un kurā šogad iekļauti „Iļģu", „Auļu", „Skyforger", „Saucēju", „Laiksnes", „Baobaba", Laimas Jansones un „Pūces etnogrāfiskā orķestra" ieraksti.

Latvijas nacionālos stendus lielākajās mūzikas industrijas izstādēs un gadatirgos - MIDEM, WOMEX un Frankfurtes Mūzikas mesē – Latvijas Mūzikas informācijas centrs iekārto ar Kultūras ministrijas un VKKF finansiālu atbalstu. Šogad jo īpaši pateicamies VKKF Tradicionālās kultūras nozares padomei par izpratni un atbalstu arī VKKF un visai Latvijas kultūrai tik kritiskajos apstākļos.

Foto: Anrijs Požarskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV