Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Klubā "Melnā Piektdiena" uzstāsies zviedru power metal apvienība "Sabaton"

Valdis Bērzvads, 26.10.2010. 11:54

Otrdien, 2. novembrī, Rīgā, klubā „Melnā Piektdiena" savas koncerttūres "World War Tour 2010" ietvaros uzstāsies zviedru power metal apvienība "Sabaton" un skotu folk/power metal spēlējošie "Alestorm".
Klubā "Melnā Piektdiena" uzstāsies zviedru power metal apvienība "Sabaton"

Grupa "Sabaton" tika nodibināta 1999. gadā Falunā, Zviedrijā, grupas "Aeon" reformēšanas rezultātā. Savas darbošanās laikā 2008. gadā ieguvuši Grammy balvas zviedru analogu par savu albumu „The Art of War", kas vērtējams kā ļoti nozīmīgs sasniegums ne tikai no grupas cienītāju puses, bet apliecina kvalitātes atzinumu arī no bargo mūzikas kritiķu viedokļa. Grupas dziesmu galvenās tēmas skar vēsturiskos karus, cīņas, ieroču mākslu, pretošanās kustību darbību okupētajās zemēs un ar to saistīto tematiku. Jāatzīmē, ka zināmu iespaidu uz "Sabaton" skanējumu atstājusi viņu veiksmīgā un ilggadējā sadarbība ar slavenajiem brāļiem Tagtgrēniem. Kā sava veida īpatnība jāmin fakts, ka grupas debijas albums „Metalizer" dažādu apstākļu iespaidā iznāca kā ceturtais pēc kārtas viņu diskogrāfijā. Pavisam grupa "Sabaton" līdz šim brīdim izdevuši sešus albumus: „Fist for Fight", „Primo Victoria", „Attero Dominatus", „Metalizer", „The Art of War", jaunākais veikums „Coat of Arms" iznāca šā gada pavasarī.

Pēdējos gados grupa "Sabaton" dodas masīvās un ilgstošās koncertturnejās, lai popularizētu savu mūziku maksimāli plašai auditorijai. Lielākais koncerts, 10 tūkstošiem fanu klātesot, aizvadīts simboliskā vietā netālu no apdzīvotas vietas Wiezna, kur pirms 70 gadiem noritēja kādā "Sabaton" dziesmā apdziedāta kauja. 160 koncerti nepilna pusotra gada laikā, paralēli nepārtraucot radošo darbību un jauna skaņu materiāla radīšanu, - tās ir mērvienības un uzskatāmā iedvesma, ar kādu grupa "Sabaton" attiecas pret sevi un klausītājiem.

Skotu folk/power „pirātu metāla" grupa "Alestorm" ar šo nosaukumu darbojas kopš 2007. gada. Pateicoties savai oriģinālajai pieejai, krustojot power metālu ar folku, un liriskajai tematikai par pirātu orģijām, viņi zibenīgi izpelnījās Eiropas vadošās metāla ierakstu kompānijas Napalm Records uzmanību. Tika izdots debijas albums „Captain Morgan's Revenge", kas guva ļoti pozitīvas atsauksmes. Kaļot dzelzi, kamēr tā karsta, un dzerot alu, kamēr tas auksts, "Alestorm" pēc gada izdeva otru albumu „Black Sails at Midnight". Sekojot fanu vēlmēm izbaudīt viņu mūziku un visas tam piedienošās lietas, skoti pēdējo divu gadu laikā uzstājušies vairāk nekā 300 reižu! Viens pieturas punkts arī Rīgā pavisam drīz – otrdien, 2. novembrī, klubā Melnā Piektdiena. Dzīvinošs enerģijas lādiņš un alus straumes garantētas!

Resursi internetā:
www.melnapiektdiena.lv
www.myspace.com/sabaton

www.myspace.com/alestorm

Koncerta sākums pl. 20.00, klubs atvērts no pl. 19.00.

Biļetes iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīze" kasēs: www.bilesuparadize.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV