Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Turpinās konkurss „ImproRoks 2010"

Elīna Simsone, 26.10.2010. 13:41

23.oktobrī muzikālajā klubā „Kabata" notika pirmais „ImproRoks 2010" koncerts, kurā noskaidrojās pirmie finālisti grupa Zenith. Par otro ceļazīmi uz finālu 30.oktobrī uz ImproRoka skatuves cīnīsies nākošās trīs grupas.
Turpinās konkurss „ImproRoks 2010"

Pirmajā koncertā uzstājās grupas „The Next Ones", "Kaķis Maisā" un "Zenith", izpildot četras dziesmas. Trīs dziesmas bija no grupas repertuāra, bet ceturto dziesmu noteica izloze, kas notika koncerta norises laikā. Izlozes rezultātā grupa „The Next Ones" izpildīja savu versiju dziesmai „Dzeltenās kurpes", "Kaķis Maisā" izpildīja dziesmu „Krodziņš" un grupa "Zenith" pārsteidza žūriju ar patiešām oriģinālu izpildījumu dziesmai „Peldētājs". Konkursa noslēgumā žūrijas pārstāvji, mūziķis Aigars Grāvers un grupas „Keksi" bass un līderis Muravejs, atzina, ka izvēli izdarīt būs ļoti sarežģīti. Viņi pat apsvēra domu doties Kabatas aizkulisēs mēroties spēkiem. Pēc pārdomu brīža tika panākts kompromiss un ceļazīmi uz finālu ieguva grupa „Zenith.

Otrais no pieciem „ImproRoks 2010" koncertiem notiks šo sestdien, 30. oktobrī, klubā „Kabata". Tajā piedalīsies grupas "Sacramental", „She'n'They" un "Vadītājs Konduktors". Tāpat kā pirmajā kārtā, arī šajā reizē grupas izklaidēs klausītājus ne tikai ar dziesmām no sava repertuāra, bet arī ar oriģināliem dziesmu aranžējumiem. Šoreiz grupas vērtēs bundzinieks Gundars Lintiņš kopā ar ģitāristu un instrumentālā roka projekta "Arm and Sound" dalībnieku Armandu Alksni.

Katras sestdienas vakara uzvarētāji tiek izvirzīti finālam 20. novembrī. Tajā grupas cīnīsies par iespēju uzstāties uz galvenās skatuves un iesildīt ārzemju māksliniekus festivālā „Saldus Saule 2011" , Vjačeslava Mitrohina simpātijas balvu – dziesmas ieraksts MMBand Studio, kā arī iespēju saņemt profesionālu konsultāciju pie vokālās pedagoģes un dziedātājas Janas Čakstes, kā arī citām lieliskām balvām.

Konkursu atbalsta dizaina studija „Graphic.lv", „Dreamer" vīni , maiznīca „Flora", „Turkebab". Informatīvie atbalstītāji „Latviešu Radio" un www.viriesi.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV