Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Konkursā "Mūzika pret nabadzību" piedalīsies četri dalībnieki no Latvijas

Ivars Bušmanis, 26.10.2010. 17:53

Eiropas Savienības konkursam "Mūzika pret nabadzību" no Latvijas iesniegtas četras dziesmas, bet visā ES kopā - 165 kompozīcijas. Par uzvarētāju tiešsaistē var balsot līdz 7.novembrim. Savukārt otru uzvarētāju noteiks profesionāla žūrija, kuru vadīs starptautiski pazīstams dziedātājs Salifs Keita. Balvā ir iespēja veidot uzvarējušo dziesmu studijas ierakstu un uzstāties Eiropas Attīstības dienu pasākumos 2010. gada decembrī Briselē.

"Mūzika ir spēcīgs instruments kā apvienot visu vecumu cilvēkus no visām valstīm cīņā pret nabadzību. Šis mūzikas konkurss ir daļa no Komisijas apņemšanās iesaistīt jauniešus un informēt par to, cik svarīgi ir sasniegt Tūkstošgades attīstības mērķus. Esmu lepns, ka tik daudz jauno mūziķu ir nolēmuši ar savām balsīm un mūziku palīdzēt veidot taisnīgāku pasauli", teica Eiropas attīstības komisārs Andris Piebalgs.

Četri dalībnieki no Latvijas savās dziesmās aicina uz pārmaiņām.

• Valteram Keicim ir 18 gadu, un viņš ir iesniedzis dziesmu "Sometimes"

http://www.ifightpoverty.eu/lv/wolterz: Valters uzskata, ka pat ar nelielu rīcību mēs visi varētu būt daļa no pārmaiņām un uzlabot dzīves kvalitāti tiem, kam tas visvairāk vajadzīgs.

• Tomam Taukulim ir 18 gadu, un viņš ir iesniedzis dziesmu "How I feel inside"

http://www.ifightpoverty.eu/lv/tomstaukulis: Toms par šo dziesmu saka, ka tā ir "par to, ka jāatver acis un kaut kas jādara"; tā mudina aiz mūsu ikdienas dzīves ieraudzīt realitāti.

• Jevgenijam Glazeram ir 24 gadi, un viņš ir iesniedzis dziesmu "Numbers"

http://www.ifightpoverty.eu/lv/yevgeny-glazer: Dziesma ir par sociālām problēmām un to iespējamiem risinājumiem.

• Jutai Danilovičai ir 24 gadi viņa ir iesniegusi dziesmu "Together"

http://www.ifightpoverty.eu/lv/songgirl: Šī dziesma ir par nepieciešamību pēc kopīgas rīcības, lai uzlabotu šo pasauli.

Konkurss tika izsludināts jūlijā, un tas aicina Eiropas jauniešus paust savu viedokli par to, kā cīnīties pret nabadzību un kā veicināt attīstību. Dažādās tīmekļa vietnēs un mūzikas festivālos jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem tika aicināti internetā iesniegt dziesmu saistībā ar cīņu pret nabadzību un atbalstīt kādu "savu" Tūkstošgades attīstības mērķi. Dziesmu iesniegšanas termiņš bija 17.oktobris, kas ir Starptautiskā nabadzības izskaušanas diena.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV