Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Izdots albums "Latviešu kino zelta dziesmas"

Guntars Račs, 27.10.2010. 10:18 | komentāri (1)

Šoruden atkal īsi pirms Latvijas valsts dzimšanas dienas "Latvijas Radio 2" sadarbībā ar "Izklaides producentu apvienību 7" vienkopus studijā pulcēja Latvijā iemīļotus mūziķus , lai ierakstītu un koncertos izrādītu jaunu muzikālo programmu "Latviešu kino zelta dziesmas". Pirms diviem gadiem mūziķi vienojās kopīgā projektā "Mana dziesma Latvijai", kurā no jauna tika iemūžinātas patriotiskas un Latvijai nozīmīgas melodijas.
Izdots albums "Latviešu kino zelta dziesmas"

Šoreiz jaunajā albumā un koncertprogrammā iekļautas populāras melodijas no latviešu kinofilmām "Vella kalpi" , "Sprīdītis", "Mans draugs nenopietns cilvēks", "Tās dullās Paulīnes dēļ", "Elpojiet dziļi", "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", "Likteņdzirnas", "Tauriņdeja", "Melnā vēža spīlēs", "Spēle", "Zvejnieka dēls", "Īsa pamācība mīlēšanā", "Dāvana vientuļai sievietei" un " Vajadzīga soliste".

1. Viss nāk un aiziet tālumā – Kristīna Zaharova un Ingus Pētersons
2. Vālodzīte – Liene Šomase un Atis Auzāns
3. Ances Romance – Ieva Akuratere
4. Dzeguzes balss- Jānis Stībelis
5. Septītās debesis – Aisha un Lauris Reiniks
6. Rudacīte – Kristīna Zaharova un Andris Ērglis
7. Jel dod man bučiņ'- Dainis Skutelis
8. Genoveva – Andris Ērglis
9. Amors-Superstārs – Aisha
10. Laša kundze bola acis – Atis Auzāns
11. O, meitenes! – Ingus Pētersons, Jānis Stībelis, Dainis Skutelis
12. Ak, skaistā jaunība – Lauris Reiniks
13. Karakalpa dziesma – Atis Auzāns
14. Par to – Kristīna Zaharova
15. Viņi dejoja vienu vasaru – Liene Šomase un Lauris Reiniks
16. Dvēselīte – Aisha
17. Kad nāks mīla – Ieva Akuratere un Jānis Stībelis
18. Māte Marija – Dainis Skutelis
19. Dziesma nenosalst – Ingus Pētersons
20. Nakts dziesma – Liene Šomase un Andris Ērglis
21. Piena ceļš – Ieva Akuratere
22. Vella kalpu dziesma – Visi dalībnieki

Jānis Stībelis : "Mēdz teikt – tā nav dzīve, tas ir kino. Ar mūsējām zelta filmām tomēr stāšos pretim šim lozungam. Ja tās nebūtu īstas dzīves, filmas sen būtu aizmirstas un nomētātas.

Lauris Reiniks : "Man latviešu zelta filmu klāstā vismīļākās ir komēdijas. Skatos atkal un atkal. Smejos atkal un atkal. Tajā ir negaistoša dzīvība, un pie tās es turos".

Ingus Pētersons par latviešu filmām :-" No sirds priecājos, ka mana paaudze spējusi radīt paliekošus un cienītus mākslas darbus."

Programmas producents Aigars Dinsbergs. Mākslinieciskā vadītāja Baiba Palkavniece. Dziesmas aranžējuši Aigars Grāvers, Madars Kalniņš, Gunārs Rozenbergs, Raimonds Pauls, Lauris Amantovs un Viktors Ritovs. Ierakstā piedalījies "Mirage Jazz Orchestra" . Taustiņu instrumenti un programmēšana Aigars Grāvers. Dziesmas ierakstītas Jump Studio. Muzikālais virsvadītājs Aigars Grāvers. Skaņu režisori Aigars Grāvers un Edgars Skrāģis. Dizainu veidojis Guntars Ošenieks. CD meklē micrec.lv un Mp3 meklē Doremi.lv

Atbalsta Hipotēku banka un Lattelekom Televīzija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV