Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Pasaules mūzikas festivālā PORTA uzstāsies krauklis un orķestris

Ilze Apsiņa, 01.11.2010. 10:58

Pasaules mūzikas festivāla PORTA otrās dienas amplitūda būs plaša, un 5. novembra koncertā Lielajā Ģildē muzikālais ceļojums šķērsos Eiropu burtiski no pašiem ziemeļiem līdz dienvidiem.
Pasaules mūzikas festivālā PORTA uzstāsies krauklis un orķestris

Divi pretmeti gan ģeogrāfiski, gan mākslinieciskajās izpausmēs. Mūsu ciemiņi – "Valravn" no tālajām Fēru salām Ziemeļjūrā un portugāļu "Oquestrada" no Lisabonas Portugālē.

"Valravn" dāņu valodā nozīmē krauklis un, daiļrades sākumā aizrāvušies ar Viduslaiku balādēm, tagad „kraukļi" pārtapuši skatuviski krāšņā, muzikāli dinamiskā pasaules mūzikas ansamblī, kas specializējies tieši Fēru salu balāžu atskaņošanā. Soliste Anna Katrina Egilstreda ar savu Bjorkas mēroga un izteiksmīguma balsi, fantastiskajiem skatuves tērpiem un plastiskajām kustībām neapšaubāmi ir grupas enerģētiskais centrs.

Lisabonas grupas "Oquestrada" nosaukums diezgan precīzi pauž muzikālo spektru, ko tie piedāvā – Estrādes orķestris. Eiropas festivālos portugāļi ir ieguvuši apzīmējumu – Laimīgā mūzika no Portugāles, un tā arī ir, jo to priekšnesums portugāļu, spāņu, kreolu un franču valodā, balansē starp fado smeldzīgumu un Kaboverdes funana aizrautīgo, pārgalvīgo dejiskumu. Eksotiskā, nedaudz piesmakušā balsī dziedošā grupas soliste Miranda kā krāšņs tauriņš burtiski izdejo visas dziesmas, kurās valda patiess dzīvesprieks un sirsnība.

XI Pasaules mūzikas festivāla ietvaros koncerts notiks Lielajā Ģildē, 5. novembrī, plkst. 19:00.

Biļetes: Biļešu serviss kasēs.

Info: www.festivalporta.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV