Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Klubā „Melnā piektdiena" koncertē grupa „Sabaton"

Aiga Leitholde, 04.11.2010. 10:57

Otrdien, 2. novembrī, klubā „Melnā Piektdiena" uzstājās zviedru power metāla grupa „Sabaton" un skotu pirātu - metāla grupa „Alestorm" no Skotijas.
Klubā „Melnā piektdiena" koncertē grupa „Sabaton"

Savā 2010. gada jaunākā albuma „Coats of arms" tūrē grupa „Sabaton" apceļo visu Eiropu, līdzi ņemto skotus „Alestorm". Apzīmējumu pirātu metāls „Alestorm" ir ieguvusi, jo savās dziesmās apdzied pirātu dzīvesveidu. Skotu mūzikai piemīt dzīvespriecīgs noskaņojums, kas nedaudz atgādina dzīru dziesmām raksturīgo. Nebūtu grūti „Alestorm" dziesmas izdejot, jo spēka dzīles grupa bija smēlusies no folkmūzikas, to ietērpjot metāliskā apvalkā. Savu iesildīšanas funkciju skoti veica lieliski – publika bija sajūsmā un atraisīta, taču pie papildus dziesmām šoreiz netika.

Grupas „Sabaton" izpildīto mūziku raksturo apzīmējums power metal, kura aktualitāte ir saistīta ar aizvadītā gadsimta astoņdesmito gadu sākumu. Taču velti ir iedomāties, ka „Sabaton" spēlē ko neaktuālu - 2008. gada albums „The Art of War" ir augstu novērtēts zviedru mūzikas kritiķu vidū. Arī vācieši, vadošie mūzikas patērētāji, „Sabaton" vienmēr ir turējuši godā.

„Sabaton" koncertu ievadīja viņu pašu tautiešu grupas „Europe" hīts „The Final Countdown", pēc tam tika turpināts ar dziesmām „Ghost Division" un „Uprising", kurām klātesošie fani skaļi dziedāja līdzi. Power metal pompozitāte, izlaižot ievadu, grupas dziesmām piešķir svarīgumu. Tās ir kā uzsauciens: Rīkojies garmatainais! "Sabaton" gadījumā dziesmas tik tiešām ir ar kareivīgu tematiku, apraksta dažādos laikos notikušas kaujas, tādā veidā tematiski pietuvojoties folkmetālam. Kopā koncertā tika nospēlētas 14 dziesmas. Īpaši tika pieteikta „The Final Solution", kas stāsta holokausta notikumus. Ņemot vērā, ka kādam tas varētu būt pārāk personiski, grupas solists Joakims jautāja fanu viedokli, un fani gribēja dziesmu dzirdēt!

Mazais, bet ļoti aktīvais Latvijas fanu kopums solistu ļoti pārsteidza. Dažu brīdi šķita, ka viņš sāk šaubīties, vai tik viņi Rīgā nav jau iepriekš koncertējuši. Ceļojot garās turnejās mūziķiem nereti pilsētu un valstu nosaukumi saplūst vienā. Atkārtot tika saklausīts, un grupa faniem nospēlēja „Coasts of arms" kaujiniecisko „Primo Victoria" un „Metal Medaly". Pēc koncerta beigām fani nepacietīgi mīdījās skatuves priekšā, gaidot savus elkus. Šķiet, ka velti. Grupas ātri traucās prom no Latvijas, lai laikā paspētu uz nākamo koncertu Minskā Baltkrievijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV