Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Rīgā koncertēs spāņu progresīvie rokeri "Kathaarsys"

Ian, 05.11.2010. 11:13

Sestdien, 6.novembrī, plkst. 19:00 klubā „Melnā Piektdiena" notiks skarbākām metālmūzikas izpausmēm veltītas koncertu sērijas "Trepanācija" trešais koncerts. Trešās daļas koncertā gaidāms vērienīgs pašmāju grupu sniegums - Malduguns, Diseim, Dislocation, somu Routakeha un pirmo reizi Latvijā koncertēs spāņu grupa Kathaarsys.
Rīgā koncertēs spāņu progresīvie rokeri "Kathaarsys"

Kathaarsys – grupas radusies mazā Spānijas pilsētā 2002. gada sākumā. Plašāku ievērību grupa piesaista jau ar pirmo albumu – „Portrait Of Wind And Sorrow" (2005), mūzikas cienītāji un kritiķi šo albumu novērtē ļoti atzinīgi, īpaši izceļot, ka Kathaarsys ir radījuši savu unikālo stilu un skanējumu – progresīvās mūzikas sajaukums ar ekstrēmo metāl mūziku, nezaudējot melodiskumu.

Gadu vēlāk, grupas pozīcijas ļoti ātri nostiprinās arī Amerikā, pateicoties diska pārizdošanai amerikāņu tirgum.
Seko apjomīga koncertdarbība Eiropā – „Portrait Of Tour And Sorrow 2006", „Tour In The Black Abyss 2007" – Francija, Beļģija, Holande, Vācija, Itālija u.c.

Nākamais albums neliek sevi ilgi gaidīt – „Verses In Vain" ir klāt 2007. gada novembrī, uzreiz divu leiblu apgādībā - Silent Tree Productions (Eiropā) un Concreto Records (Amerikā). Šis albums ir nākamais solis grupas izaugsmē - albuma vāciņu veidojis mākslinieks, gleznotājs Kris Verwimps, (veidojis albumu vāciņus arī tādiem žandra grandiem, kā Immortal, Ancient Rites, Suidakra, Marduk) , albumu māsterējis Pīters Neibers (Peter Neuber) – zināmāks no sadarbības ar grupām - Callenish Circle, Dying Fetus un citām. Divus gadu vēlāk seko albums – „Anonymus Ballad" un pats jaunākais ir klāt šogad - „Intuition" (2010)

Pauzes starp albumiem aizpilda atkārtotas koncertu tūres pa Eiropu, nereti, vairāku mēnešu garumā, sniedzot pāri simts koncertu.

Paši mūziķi atzīst - „Kathaarsys mūzika ir grūti definējama viena specifiska mūzikas žanra robežās, jo tā ir ļoti personiska, esam ļoti daudz ietekmējušies no black, death, doom metāla stiliem, kā arī ļoti daudz progressive mūzikas piejaukumu, iespējams, pat rokmūzikas un jazz .

Kritiķi allaž izdomā kādu jaunvārdu, lai raksturotu mūsu mūziku – vai tas ir progressive post black metal vai progressive extreme metal – lai izvērtē klausītāji!", bilst grupas ģitārists Džosē Luis Montīns.

Intresanti, ka grupa sastāv tikai no trim cilvēkiem un basģitāru spēlē sieviete, kura lieliski tiek galā ar sarežģīto tehnisko spēlēšanas manieri.
Grupa Rīgā viesosies pirmo reizi un prezentēs arī savu šīgada albumu „Intuition".

www.myspace.com/Kathaarsys
www.youtube.com/watch?v=6lmpLEaXKT4
www.youtube.com/watch?v=6q1lcni5LO0

Vērienīgs un kvalitatīvs arī pašmāju grupu atbalsts:

MALDUGUNS - vokāli instrumentālais vecās skolas death metal ansamblis. Šī brīža līderi savā žanrā. Grupa sastāvā mūziķi no sevi jau pierādījušām grupām – Nekroterror, Frailty, Tabestic Enteron, Skyforger, Heresiarh.
DISEIM - vecās skolas death metal ar sludge elementiem, vēl šogad gaidāms debijas ieraksts.
DISLOCATION - Oriental death metal

Ieeja: 3 Ls

Sekot:
www.draugiem.lv/trepanacijaiii
www.myspace.com/p3licanmosh

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV