Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Notiks pēdējais konkursa „ImproRoks 2010" pusfināls

Elīna Simsone, 09.11.2010. 09:28

Draudzīgā atmosfērā klubā „Kabata" iepriekšējās brīvdienās tika noskaidroti konkursa „ImproRoks 2010" trešie finālisti - CanZone. Līdz konkursa finālam ir atlicis tikai viens koncerts, kurā tiks izvirzīta vēl viena grupa, kas cīnīsies par uzvaru „ImproRokā", kā arī uzstāšanās iespēju festivālā „Saldus Saule 2011" un citām vērtīgām balvām.
Notiks pēdējais konkursa „ImproRoks 2010" pusfināls

No visiem konkursa koncertiem, trešais „ImproRoka 2010" koncerts bija īpašs ar to, ka tajā ļoti nozīmīgu vietu ieņēma sieviešu kārtas pārstāves. Pirmam kārtam, žūrijā darbojās pirmā sieviete „ImproRoka" vēsturē- aktrise un dziedātāja Raimonda Vazdika- kopā ar grupas „Dzelzs vilks" solistu Juri Kaukuli. Otrkārt, arī visu trīs grupu sastāvos darbojās sievietes, kas piešķira īpašu skanējumu grupām. Grupu „Enduring Memories" un „CanZone" solistes ir ļoti talantīgas un spilgtas meitenes, bet grupas "Out of Coverage" sastāvā esošās meitenes - basģitāristes spēle piešķīra īpašu seksualitāti priekšnesumam. Visu trīs grupu vērtējumos žūrija neskopojās ar atzinīgiem vārdiem un koncertam beidzoties, trešo vietu finālā ieguva grupa „CanZone".

Šonedēļ 13. novembrī notiks pēdējais pusfināla koncerts, kurā tiks noskaidroti ceturtie finālisti. Šoreiz žūrijai, komponistam, dziedātājam Nikam Matvejevam un mūziķim, producentam Arnim Mednim, būs jāvērtē grupas „Distance", "Momend" un "Livido". Visas trīs grupas uzstāsies ar četrām dziesmām, no kurām trīs būs no grupas pastāvīgā repertuāra, bet viena tiks izlozēta koncerta laikā. Ceturtās dziesmas laikā tiks vērtēta grupas spēja dot savu skanējumu dziesmai, kas jau ir ieguvusi klausītāju atzinību.

„ImproRoks 2010" finālā, 20. novembrī, grupas cīnīsies par iespēju uzstāties uz galvenās skatuves un iesildīt ārzemju māksliniekus festivālā „Saldus Saule 2011" , dziesmas ierakstu Vjačeslava Mitrohina MMBand Studio, kā arī profesionālās konsultācijas pie vokālās pedagoģes un dziedātājas Janas Čakstes un „Latviešu Radio" simpātiju balvu. Līdz šim ceļazīmi uz finālu ir saņēmušas grupas „Zenith", "Scramental" un, iepriekšējās brīvdienās - „CanZone".

Konkursu atbalsta dizaina studija „Graphic.lv", „Dreamer" vīni , maiznīca „Flora", „Turkebab". Informatīvais atbalstītājs „Latviešu Radio".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV