Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgas Biznesa skolas jauktais koris piedalīsies Valsts svētku dievkalpojumā

Baiba Lāce, 10.11.2010. 18:10

18. novembrī plkst. 15.30 Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā dievkalpojumā, kas veltīts Latvijas Neatkarības proklamēšanas 92. gadadienai, piedalīsies RBS jauktais koris. Valsts svētku dievkalpojumu vadīs prāvests Klāvs Bērziņš.
Rīgas Biznesa skolas jauktais koris piedalīsies Valsts svētku dievkalpojumā

RBS kora koncertprogrammā būs pazīstami latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbi diriģenta Ginta Ceplenieka un kormeistares Margaritas Dudčakas vadībā. Diriģents G. Ceplenieks norāda: „Valsti veido tās vēsture, cilvēki un viņu attieksme pret notikumiem. Svarīgi, ka atceramies vēstures notikumus un ļaudis, kuri cīnījās par Latvijas valsti, un esam viņiem pateicīgi par to. Mums ir jābūt lepniem, ka dzīvojam neatkarīgā valstī."

Par RBS kori

RBS jauktais koris ir uzņēmumu un dažādu līmeņu vadītāju un viņu draugu koris, kurus apvieno dziedāšanas mīlestība un vēlme iegūt jaunus kontaktus un organizatorisko redzējumu gan Latvijā, gan ārpus tās.

RBS koris ar savu iniciatīvu iesaistās Likteņdārza tapšanā Koknesē, piedaloties nozīmīgākajos ar to saistītajos pasākumos. Koris bija viens no iniciatoriem koncertam „Mīlestības dziesmas Latvijai", kas notika šā gada augustā Kokneses pilsdrupās. Koncertā, piedaloties RBS korim, korim „Balsis" un citiem Latvijas koriem un solistiem, tika atskaņotas 30 dziesmas, kuras mūsu valsts iedzīvotajiem saistās ar piederību Latvijai un mīlestību pret savu zemi. RBS koris aicina noskatīties koncerta „Mīlestības dziesmas Latvijai" atkārtojumu š. g. 18. novembrī LTV 1.

RBS koristi spēj un vēlas pārstāvēt savu valsti gan kā uzņēmēji, gan kā koristi, kuri dzied latviešu, angļu, franču, japāņu un citās valodās. To koris apliecinājis gan savā koncertbraucienā uz ASV un Kanādu 2009. gadā, kur piedalījās Kanādas Latviešu dziesmu svētkos, uzstājās slavenajā Kenedija centrā un tikās ar vietējiem uzņēmējiem, lai popularizētu Latvijas valsti un dibinātu lietišķus kontaktus, gan arī koncertos tepat Latvijā, dziedot Vācijas vēstniecībai, Zemnieku Saeimai u. c. Koris sadarbojies gan ar amatieru, gan profesionāliem kolektīviem, piemēram, pūtēju orķestri „Rīga", kori „Ave Sol" u. c.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV