Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas Televīzija izsludina 2011. gada Eirovīzijas Nacionālo atlasi

Ieviņa Ancena, 17.11.2010. 09:17

Latvijas Televīzija izsludina dziesmu pieteikšanu 2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajai atlasei „Eirodziesma". Dziesmu iesniegšanas termiņš - 2010. gada 6. decembris.

Konkursa Nacionālo atlasi Latvijas Televīzija organizē sadarbībā ar ilggadīgajiem sadarbības partneriem - Ventspils pilsētu un Ventspils attīstības aģentūru, kas arī 2011. gadā sniedz atbalstu Eirovīzijas Starptautiskā dziesmu konkursa Nacionālās atlases „Eirodziesma" rīkošanā.

„Eirovīzija gadiem ilgi ir viens no vērienīgākajiem šoviem un skatītākajiem raidījumiem Latvijā, kas pierāda, ka skatītājiem tā ir vajadzīga. Tādēļ Latvijas Televīzijai ir prieks par partneriem, kuri ir kopā ar mums un sniedz vislielāko atbalstu. Esam pateicīgi Ventspils pilsētai un Ventspils attīstības aģentūrai par sadarbību daudzu gadu garumā," uzsver LTV valdes loceklis Edgars Kots.

Šogad konkursā varēs piedalīties autori un izpildītāji no Latvijas (skatīt Nolikumu par Latvijas Nacionālo atlasi „Eirodziesma 2011" LTV (www.ltv.lv) un Eirovīzijas (www.eirovizija.lv) mājas lapās). Autori, kas piedalīsies Latvijas Nacionālajā atlasē, nedrīkstēs ar iesniegtajām dziesmām piedalīties citu valstu Eirovīzijas nacionālajās atlasēs.

Iesniegtās dziesmas priekšatlases kārtā vērtēs LTV izveidota ekspertu komisija, kas noteiks 20 dziesmas divām pusfinālu kārtām. Pusfinālā iekļuvušās dziesmas tiks paziņotas 14. decembrī.

Katrā pusfināla kārtā piedalīsies 10 dziesmas, no kurām piecas kvalificēsies finālam: trīs dziesmas noteiks skatītāju telefonbalsojums, bet divas izvirzīs žūrija.

Jaunums šīgada nacionālajā atlasē būs papildkārta jeb izaicinājuma kārta, kurā piedalīsies 10 dziesmas, kas pēc pusfināla kārtu rezultātiem nebūs kvalificējušās finālam. Šajā kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

Pirmais pusfināls LTV1 ēterā risināsies 2011. gada 5. februārī, otrais - 12. februārī, papildkārta jeb izaicinājuma kārta – 19. februārī, bet Nacionālās atlases fināls - 26. februārī LTV1 tiešraidē no Ventspils teātra nama „Jūras vārti".

Nacionālās atlases fināla kārtā ar televīzijas skatītāju telefonbalsojuma un žūrijas balsojuma palīdzību tiks noteiktas trīs dziesmas, kuras iekļūs superfinālā. Televīzijas skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāti tradicionāli dalīsies attiecībā 50:50.

Superfinālā dziesmu-uzvarētāju noteiks televīzijas skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāts, kas arī dalīsies attiecībā 50:50.

2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks Vācijas pilsētā Diseldorfā, „Esprit – Arena". Pusfināli paredzēti 10. un 12. maijā, bet fināls - 14. maijā.

Konkursa Nolikums publicēts LTV (www.ltv.lv) un Eirovīzijas (www.eirovizija.lv) mājas lapās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV