Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Bērnu Eirovīzijā uzvar Armēnija, Šarlote - desmitā

Ieviņa Ancena, 21.11.2010. 18:37

20. novembra vakarā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā notiekošajā Starptautiskajā Eirovīzijas bērnu dziesmu konkursā uzvarējis Armēnijas pārstāvis Vladimirs Arzumanjans, bet mūsu Šarlotei Lēnmanei - 10. vieta.
Bērnu Eirovīzijā uzvar Armēnija, Šarlote - desmitā

Šarlote kopā ar Ventspils bērnu popgrupu "Jūras akmentiņi" konkursā izpildīja dziesmu latviešu valodā - "Viva La Dance" jeb "Dejo tā", kuras mūzikas autors ir komponists Artūrs Palkevičs, tekstu radījis Guntars Račs, bet saskaņā ar konkursa nolikumu tās tapšanā aktīvi piedalījusies arī pati Šarlote.

Bērnu Eirovīzijas konkursā šogad piedalījās 14 valstu pārstāvji no Armēnijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Maķedonijas, Gruzijas, Latvijas, Lietuvas, Maltas, Moldovas, Nīderlandes, Krievijas, Serbijas, Zviedrijas un Ukrainas.

Latvijas dziesmu konkursa tiešraidi komentēja grupas "Putnu balle" dalībnieks Valters Frīdenbergs, kurš 2005. gadā pieaugušo Eirovīzijā kopā ar Kārli Būmeisteru (Kažu) ieguva 5. vietu, bet Latvijas skatītāju balsojuma rezultātus Eiropai paziņoja grupas "PeR" solists Ralfs Eilands.

Skatītāju balsojumā Latvijai dāsnākās bija Lietuva un Moldova - abas valstis Šarlotei piešķīra pa astoņiem punktiem, Nīderlande Latvijai deva sešus punktus, Ukraina, Malta un Gruzija - katra pa pieciem punktiem, bet Latvija savus divpadsmit punktus piešķīra Baltkrievijas pārstāvim Danilam Kozlovam.

Latvija bērnu Eirovīzijā piedalījās pēc piecu gadu pārtraukuma. Šoreiz nacionālā atlase netika rīkota, bet LTV pieņēma lēmumu uz Minsku sūtīt 12 gadus veco Šarloti Lēnmani, kura šā gada martā uzvarēja LTV rīkotajā dziesmu konkursā "Balss pavēlnieks" vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV