Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Arēnā Rīga notiks X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atskaņu koncerts "Dziesmusvētki Ziemassvētkos"

Aiga Ozoliņa, 22.11.2010. 09:41

5. decembrī Arēnā Rīga notiks koncerts "Dziesmusvētki Ziemassvētkos" ar vairāk nekā 2 000 bērnu un jauniešu piedalīšanos. Tā būs iespēja ziemas vidū atsaukt atmiņā X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vasaras noskaņu un sajūtas. Koncerta biļetes var iegādāties „Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuseviss.lv.

Koncertā viesi būs grupa PeR, Latvijas Nacionālās operas solists Jānis Apeinis, Jānis Strazdiņš no vokālās grupas "Cosmos", Valta Pūces etnogrāfiskais ansamblis un Raimonda Macata mūziķu grupa.

Inga Cipe, pasākuma režisore sola, ka pasākums būs krāšņs: "Koncerts uzburs šīs vasaras Dziesmu un deju svētku sajūtas. Skanēs labi zināmas melodijas, būs mīlētākās dziesmas, jautrākās tautas dejas, interesantākās mūsdienu dejas un aizraujošais pūtēju defilē šovs. Dziedātāji, dejotāji, pūtēji, tautas mūzikas ansambļi, folkloras kopas pirmo reizi skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vēsturē būs kopā vienotā koncertprogrammā, lai pieskandinātu Arēnu Rīgu. Labas lietas sasilda sirdi gan vasarā, gan ziemā!"

Vai dejotāji slido? Vai Dziesmusvētki var būt ziemā? Vai Arēnā Rīga var pikoties? Vai skatītāji arī dziedās? Atbildes uz šiem jautājumiem varēs rast koncertā "Dziesmusvētki Ziemassvētkos". Te skanēs iemīļoto komponistu – Raimonda Paula, Valta Pūces, Artura Maskata, Jāņa Lūsēna, Ērika Ešenvalda – dziesmas, būs skatāmas Jāņa Purviņa, Baibas Šteinas, Olgas Freibergas, Ilutas Mistres deju horeogrāfijas. Koru, tautas deju kolektīvu un pūtēju orķestru sniegumu papildinās folkloras kopas un mūsdienu deju grupas.

Koncerta biļetes pieejamas „Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuseviss.lv. Tās maksā Ls 3, Ls 5 un Ls 7. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja ir bez maksas, bet viņiem netiek nodrošināta atsevišķa sēdvieta.

Plašāka informācija par koncertu interneta vietnē: www.dziedundejo.lv.

Koncertu atbalsta AS "Swedbank" un AS "Aldaris" bezalkoholiskais dzēriens VivaFresh. Informē: nacionālā ziņu aģentūra "LETA", laikraksts "Diena", izdevniecība "Dienas Žurnāli", oficiālais ziņu portāls "Delfi", draudzīgais portāls "Draugiem.lv", nacionālais e dienests "Inbox.lv", Clear Channel Latvia, Kurzemes Radio un radio "Star FM". Koncertu organizē LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs www.visc.gov.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV