Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Sieviešu koris „Medicus" iegūst otro vieta koru festivālā Varšavā

Maija Upeniece, 22.11.2010. 14:31

No 12. līdz 14.novembrim Varšavā F.Šopēna Mūzikas Universitātē norisinājās 6.Starptautiskais koru festivāls „Varsovia Cantat", kurā veiksmīgi piedalījās arī diriģentes Ināras Skrules un Andas Lipskas vadītais Rēzeknes KN sieviešu koris „Medicus", iegūstot 2.vietu B grupā.
Sieviešu koris „Medicus" iegūst otro vieta koru festivālā Varšavā

Sieviešu koris „Medicus" koru konkursā uzstājās ar vienu garīga un trim laicīga satura dziesmām, iekļaujot repertuārā arī latgaliešu tautasdziesmu „Kyukoj ōru dzagyuzeite" un bijušās „Medicus" dalībnieces Solvitas Ivanovas skaņdarbu „Pļavā".

Šogad koru festivālā „Varsovia Cantat" uzstājās 17 kori no Polijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Indonēzijas, Maķedonijas un Latvijas, kuru sniegumu vērtēja starptautiska žūrija 5 ekspertu sastāvā - prof. Romuald Twardowski un Marcin Cmiel no Polijas, Agnes Gerenday no Ungārijas, prof. Bernhard Gfrerer no Austrijas un prof. Andrea Angelini no Itālijas.

Visi festivāla dalībnieki pēc konkursa sniedza arī koncertus dažādos Varšavas dievnamos. Koris „Medicus" uzstājās Sv.Katarīnas baznīcā un izbaudīja neviltotu poļu publikas atsaucību, kārtējo reizi pārliecinoties, ka mūzikas valoda ir saprotama un sajūtama ikvienam.

Sieviešu koris „Medicus" no sirds pateicas diriģentēm Andai Lipskai un Inārai Skrulei par iedvesmošanu un ticību kora radošajam spēkam, Rēzeknes pilsētas domei un SIA „Latgalija" direktoram Mihailam Bartaševičam par finansiālu atbalstu, un visiem labvēļiem, kuri par mums turēja īkšķus!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV