Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Noslēgusies dziesmu iesniegšana 2011. gada Eirovīzijas nacionālajai atlasei

Mārtiņš Pučka, 07.12.2010. 19:59

Šodien, 7. decembrī, noslēdzās dziesmu iesniegšana 2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajai atlasei „Eirodziesma 2011". Līdz plkst. 18.00 Latvijas Televīzijai bija iesniegta 71 dziesma, tomēr saskaņā ar Nolikumu līdz dienas beigām vēl tiek gaidītas dziesmas, kas tiek sūtītas pa pastu.

Iesniegtās dziesmas, to autorus un potenciālos izpildītājus LTV šobrīd neatklāj. Tomēr jau tagad zināms, ka iesniedzēju vidū ir gan mazāk pazīstamas personības, gan labi pazīstamu mūziķu un izpildītāju vārdi, no kuriem vairāki līdz šim Eirovīzijas dziesmu konkursā nav piedalījušies.

„Esam gandarīti par to, ka, neskatoties uz mūsu sabiedrībā sastopamo plašo kritiku, ar ko mūsu mūziķiem un māksliniekiem dažkārt nākas saskarties konkursa procesā, autori ir aktīvi strādājuši pie dziesmu radīšanas, un īpašs prieks redzēt labi pazīstamus un sen gaidītus jaunus vārdus, kas līdz šim Eirovīzijas dziesmu konkursā nav piedalījušies," iesniegtās dziesmas komentē Eirovīzijas projekta starptautisko sakaru koordinatore Zita Kaminska.

Jau tuvākajās dienās dziesmu vērtēšanu uzsāks Latvijas Televīzijas izveidota žūrija.

Bet nākamotrdien, 14. decembrī, plkst. 16:00 visi mediju pārstāvji tiek aicināti uz preses konferenci Latvijas Televīzijā, Zaķusalas krastmalā 3, 19. stāva Sēžu zālē, kurā tiks darīti zināmi Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases 20 pusfinālistu vārdi un dziesmas.

Arī šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases Nolikumā veiktas vairākas izmaiņas. Lai veicinātu Latvijas mūzikas talantu attīstību, 2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases kārtā šogad konkursā dziesmas varēja iesniegt tikai autori un izpildītāji no Latvijas. Savukārt tie autori, kas piedalīsies Latvijas Nacionālajā atlasē, nedrīkstēs ar iesniegtajām dziesmām piedalīties citu valstu Eirovīzijas nacionālajās atlasēs. Iesniegtās dziesmas priekšatlases kārtā vērtēs LTV izveidota ekspertu komisija, kas noteiks 20 dziesmas divām pusfinālu kārtām.

Atšķirībā no diviem iepriekšējiem gadiem, šogad konkursa organizatori atgriežas pie agrāk izmantotās prakses – diviem pusfināliem. Katrā pusfināla kārtā piedalīsies 10 dziesmas, no kurām piecas kvalificēsies finālam: trīs dziesmas noteiks skatītāju telefonbalsojums, bet divas izvirzīs žūrija. Bet absolūts jaunums šīgada Nacionālajā atlasē būs izaicinājuma kārta, kurā piedalīsies 10 dziesmas, kas pēc pusfināla kārtu rezultātiem nebūs kvalificējušās finālam. Šajā kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

Pirmais pusfināls LTV1 ēterā risināsies 2011. gada 5. februārī, otrais - 12. februārī, papildkārta jeb izaicinājuma kārta – 19. februārī, bet Nacionālās atlases fināls - 26. februārī LTV1 tiešraidē no Ventspils teātra nama „Jūras vārti".

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un tikai pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partnerim - Ventspils pilsētai - LTV arī šogad var organizēt Nacionālo atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Atzīmējot 10 gadu sadarbību starp Latvijas Televīziju un Ventspils pilsētu Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkošanā, šī gada februārī LTV un Ventspils pilsēta noslēdza sadarbības līgumu Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases organizēšanā turpmākajiem pieciem gadiem.

Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamais sadarbības partneris – Ventspils: pilsēta, kas šogad svin 720 gadu jubileju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV