Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" uzstāsies Amsterdamas Concertgebouw koncertzālē

Ieva Vītiņa, 09.12.2010. 14:22

Valsts Akadēmiskā kora „Latvija" dziedātāji ir devušies uz Amsterdamu, lai sestdien, 11. decembrī, vienā no pasaules slavenākajām koncertzālēm – Amsterdamas Karaliskajā Concertgebouw koncertzālē - piedalītos R. Vāgnera operas „Parsifals" koncertuzvedumā. Koncerts notiks Nīderlandes Radio rīkotā cikla „Sestdienas matinē" ietvaros. Koncerta sākums plkst. 15:00, un to būs iespējams baudīt arī interneta tiešraidē http://www.radio4.nl/nieuws/773/parsifal.html.
Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" uzstāsies Amsterdamas Concertgebouw koncertzālē

Koncertā piedalās Nīderlandes Radio filharmoniskais orķestris, Nīderlandes Karaliskais radio koris, Valsts Akadēmiskais koris „Latvija", kā arī solisti, no kuriem daudzi ir ieguvuši starptautisku atzinību tieši kā „Vāgnera dziedātāji", piemēram, Falks Štrukmans, Roberts Holls, Ante Jekurnica u.c. Iestudējuma diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Jāps van Zvēdens (Jaap van Zweden).

Pērn cikla „Sestdienas matinē" ietvaros koris „Latvija" Amsterdamas Concertgebouw piedalījās Dž. Rosini operas „Vilhelms Tells" koncertuzvedumā.

Jau martā koris „Latvija" atgriezīsies Amsterdamā, lai pasaulslavenā diriģenta Marisa Jansona vadībā piedalītos Mālera 8. simfonijas atskaņojumā kopā ar Karalisko Concertgebouw orķestri, Bavārijas Radio kori, Nīderlandes Karalisko Radio kori un izcilu solistu ansambli.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV