Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Noslēgusies ierakstu iesniegšana "Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai 2010"

Agrita Bikaviņa, 14.12.2010. 10:05

Noslēgusies mūzikas ierakstu iesniegšana vērtēšanai kārtējai Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai, kas notiks nākošā gada 22.februārī Latvijas Nacionālajā teātrī. Lai arī izdoto ierakstu skaits šogad ir ievērojami mazāks, tomēr kopumā vērtēšanai iesniegti 169 albumi, dziesmas un videoklipi. Vispārstāvētākās un ierakstiem bagātākās šogad ir instrumentālās, bērnu un šlāgermūzikas nominācijas.
Noslēgusies ierakstu iesniegšana "Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai 2010"

Izmaiņas šogad piedzīvojusi deju mūzikas nominācija - vērtēšanai varēja iesniegt ne tikai albumus, bet arī dziesmas. Tā kā Latvijā ik gadu top daudz dažādu deju mūzikas dziesmu un remiksu, bet ne tik daudz albumu, ikgadējā LaMPAs biedru kopsapulcē tika lemts par deju dziesmu iekļaušanu nominācijā. Tās nosaukums - Labākais deju mūzikas albums vai dziesma, un konkurece notiks gan starp albumiem, gan dziesmām.

Nepieciešamo ierakstu skaitu nav izdevies savākt kantrī mūzikas nominācijā līdz ar to šogad izpaliek šī mūzikas žanra vērtēšana.

Jau otro gadu Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) piedāvā producentiem iespēju ierakstus vērtēšanai iesniegt arī elektroniskā formā izmantojot ftp servera starpniecību. Šo iespēju šogad izmantojuši 30% iesniedzēju - gan neatkarīgie producenti, kā arī lielās skaņu ierakstu kompānijas.

Šobrīd iesniegtie CD jau sasnieguši žūriju, kura 50 locekļu sastāvā ir sākusi izvērtēt katru iesniegto darbu. Vērtēšana notiks līdz pat Ziemassvētkiem, kad rezultāti tiks iesniegti apkopošanai auditorkompānijai BDO.

Sīkāka informācija par vērtēšanas procesu, kā arī žūrijas sastāvs meklējams Gada balvas oficiālajā mājas lapā www.gadabalva.lv. Tur arī tuvākajā laikā tiks publicēts pilns vērtēšanai iesniegto ierakstu saraksts.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV