Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noskaidroti Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālisti

Mārtiņš Pučka, 14.12.2010. 17:48 | komentāri (1)

Šodien, 14.decembrī, preses konferencē Latvijas Televīzija paziņoja, kuras 20 dziesmas ir iekļuvušas 2011. gada Eirovīzijas Nacionālās atlases pusfinālā.
Noskaidroti Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālisti

Atklājot preses konferenci, LTV Valdes loceklis Edgars Kots uzsvēra: "Liels paldies Latvijas Televīzijas uzticamajam un ilglaicīgajam sadarbības partnerim - Ventspils pilsētai, kurai pateicoties, Latvijas Televīzija arī šogad var organizēt Eirovīzijas Nacionālās atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu piedalīšanos Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Ventspils pilsēta ir atbalstījusi Eirovīzijas dziesmu konkursa organizēšanu Latvijā jau no pirmā Latvijas dalības gada tajā un šogad tika svinēta 10 gadu jubileja, kopš kopīgi tiek organizēts šis Latvijas mūziķiem tik nozīmīgais mūzikas konkurss".

Kā jau ziņots, līdz 7.decembra plkst. 18.00 Eirovīzijas dziesmu konkursa 2011. gada Nacionālajai atlasei "Eirodziesma 2011" Latvijas Televīzijā tika iesniegta 71 dziesma. No šīm dziesmām LTV veidota žūrija izvēlējusies 20 labākās un perspektīvākās, kuras turpinās cīņu pusfinālā (dziesmas minētas iesniegšanas secībā):

1. Beautiful World
Mūzika: Juris Ludženieks
Teksts: Juris Ludženieks
Izpilda: Juris Ludženieks

2. Look Back At Me Again
Mūzika: Elīna Krastiņa-Grence
Teksts: Elīna Krastiņa-Grence
Izpilda: Elīna Krastiņa-Grence

3. Live On!
Mūzika: Oksana Ļepska
Teksts: Oļegs Borošņevs
Izpilda: Oksana Ļepska

4. Banjo Laura
Mūzika: Lauris Reiniks
Teksts: Lauris Reiniks
Izpilda: Lauris Reiniks

5. Upside Down
Mūzika: Aivars Rakovskis
Teksts: Agnese Rakovska
Izpilda: Agnese Rakovska (Triānas parks)

6. Magnet
Mūzika: Kārlis Būmeisters (Kaža)
Teksts: Kārlis Būmeisters (Kaža), Dace Upīte
Izpilda: Dace Upīte

7. Positively Thinking
Mūzika: Aldis Zaļūksnis (Midis)
Teksts: Mārtiņš Poļakovskis (Holis)
Izpilda: Grupa "Crazy Dolls"

8. Angel In Disguise
Mūzika: Marats Ogļezņevs
Teksts: Marats Ogļezņevs
Izpilda: Marats Ogļezņevs, Emīls Balceris

9. Rough Enough
Mūzika: Andris Barons, Atis Zviedris (Flame)
Teksts: Atis Zviedris (Flame)
Izpilda: Ģirts Zebuliņš, Atis Zviedris (Flame)

10. Daylight
Mūzika: Andris Freidenfelds, Ģirts Lūsis, Normunds Jakušonoks
Teksts: Andris Freidenfelds, Ģirts Lūsis, Normunds Jakušonoks, Valdis Čirksts
Izpildītājs tiks precizēts; demo izpilda Kaspars Tīmanis un "Labvēlīgais tips"

11. Let Me Be
Mūzika: Ingars Viļums
Teksts: Ingars Viļums
Izpilda: Emīls Balceris

12. Cinderella
Mūzika: Ingars Viļums
Teksts: Ingars Viļums
Izpilda: Ivo Grīsniņš-Grīslis

13. It's Not Easy
Mūzika: Māris Elksnis
Teksts: Līga Markova, Dace Upīte
Izpilda: Dace Upīte, Nikolajs Puzikovs

14. Love Is Like An Aeroplane
Mūzika: Gints Stankevičs
Teksts: Guntars Račs
Izpilda: Liene Bronuša (Candy)

15. Don't Stop The Dance
Mūzika: Māris Sloka, Artūrs Palkevičs
Teksts: Guntars Račs
Izpilda: Evija Sloka

16. Walking On My Tiptoes
Mūzika: Andris Riekstiņš
Teksts: Krišs Riekstiņš
Izpilda: Ineta Rudzīte, Uldis Timma

17. Summer Night
Mūzika: Edgars Viļums
Teksts: Santa Dzalbe
Izpilda: Grupa "The Secretz"

18. You Are
Mūzika: Jurijs Koškins
Teksts: Evilena Protektore
Izpilda: Grupa "Pieneņu vīns"

19. Let It Be Me
Mūzika: Jānis Stībelis
Teksts: Jānis Stībelis
Izpilda: Jānis Stībelis

20. Hop
Mūzika: Mārtiņš Freimanis
Teksts: Mārtiņš Freimanis
Izpilda: Grupa "Blitze"

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases Nolikumā veiktas vairākas izmaiņas. Lai veicinātu Latvijas mūzikas talantu attīstību, 2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases kārtā šogad konkursā dziesmas varēja iesniegt tikai autori un izpildītāji no Latvijas. Savukārt tie autori, kas piedalīsies Latvijas Nacionālajā atlasē, nedrīkstēs ar iesniegtajām dziesmām piedalīties citu valstu Eirovīzijas nacionālajās atlasēs. Iesniegtās dziesmas priekšatlases kārtā vērtēs LTV izveidota ekspertu komisija, kas noteiks 20 dziesmas divām pusfinālu kārtām.

Atšķirībā no diviem iepriekšējiem gadiem, šogad konkursa organizatori atgriežas pie agrāk izmantotās prakses - diviem pusfināliem. Katrā pusfināla kārtā piedalīsies 10 dziesmas, no kurām piecas kvalificēsies finālam: trīs dziesmas noteiks skatītāju telefonbalsojums, bet divas izvirzīs žūrija. Bet absolūts jaunums šīgada Nacionālajā atlasē būs izaicinājuma kārta, kurā piedalīsies 10 dziesmas, kas pēc pusfināla kārtu rezultātiem nebūs kvalificējušās finālam. Šajā kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

Pirmais pusfināls LTV1 ēterā risināsies 2011. gada 5.februārī, otrais - 12.februārī, papildkārta jeb izaicinājuma kārta - 19.februārī, bet Nacionālās atlases fināls - 26.februārī LTV1 tiešraidē no Ventspils teātra nama "Jūras vārti".

Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautisko sakaru koordinatore Zita Kaminska šodienas preses konferencē informēja par vairākiem Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa jaunumiem: "56. Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Vācijas pilsētā Diseldorfā. Par tiesībām rīkot konkursu cīnījās četras pilsētas: Berlīne, Hamburga, Hanovere un Diseldorfa, bet izvēle krita par labu Diseldorfai, pateicoties tās varenajai "Esprit arēnai" ar 54 400 sēdvietām, kā arī tam, ka šī pilsēta atrodas labā piekļuves zonā Beļģijai un Nīderlandei. 12.decembrī jau tika uzsākta biļešu tirdzniecība uz Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautisko finālu. Pavisam ir pieejamas 35 000 biļešu, kuras būšot lētākas kā iepriekšējā konkursa norises vietā - Oslo (cena būs no 89-189 EUR). Biļetes ir pieejamas internetā - oficiālajā tirdzniecības mājas lapā Dticket.de. Savukārt pusfinālu biļetes būs pieejamas janvāra beigās, kad būs skaidri zināms, kuras valstis piedalās pirmajā un kuras otrajā pusfinālā. Lielākais jaunums ir tas, ka pēc 13 gadu pārtraukuma Eirovīzijas dziesmu konkursā atgriežas Itālija! Kā zināms, Itālija divas reizes arī bijusi konkursa uzvarētāja un rīkotāja. Konkursa vadības grupa lems, vai Itāliju pievienot tā sauktajam "Big 4" - lielajam četriniekam, kurā ietilpst Vācija, Francija, Spānija un Anglija. Tādā gadījumā Itālija Diseldorfā startēs uzreiz konkursa finālā. Savukārt pēc astoņu gadu sekmīga darba no Eirovīzijas dziesmu konkursa galvenā vadītāja amata atvadās Svante Stokseliuss un viņa vietā ir apstiprināts Jons Ola Sands, kurš lieliski veicis Galvenā producenta darbu Eirovīzijas dziesmu konkursā Oslo un Eirovīzijas bērnu dziesmu konkursā Lillehammerē 2004. gadā."

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 10.maijā un 12.maijā, bet fināls 14.maijā. Tiešraide paredzēta uz vismaz 45 valstīm. Rīkotāj organizācija ir NDR (ARD).

Preses konferences noslēgumā LTV 1. kanāla direktore Baiba Šmite uzsvēra: "Ir, protams, dažādi viedokļi par Eirovīzijas dziesmu konkursu un tajā pārstāvēto dziesmu kvalitāti, bet es aicinātu neaizmirst divas lietas. Pirmā ir tā, ka dziesmu Latvijas dalībai starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā izvēlas neviens cits kā paši televīzijas skatītāji un tā ir visa mūsu kopējā atbildība. Tāpēc mums ir arī jāatbalsta mūsu mūziķi, ko paši esam izvēlējušies, nevis pirmajiem jāsāk kritizēt. Diemžēl pēdējos gados šķiet, ka mēs esam tik vāji savā pārliecībā un izvēlē: kaut ar ovācijām esam pavadījuši savu pārstāvi uz starptautisko finālu, brīdī, kad viņš neiegūst godalgotu vietu, mēs to noslaukām līdz ar zemi. Šajā ziņā mums būtu jāmācās no mūsu kaimiņiem zviedriem, kuri atbalsta savu izvēlēto dziesmu, neskatoties uz to, kuru vietu tā ieņem finālā. Otra būtiskā lieta ir tā, ka Eirovīzija ir unikāla iespēja Latvijas mūziķiem ik gadu sevi pieteikt miljoniem plašajai Eiropas auditorijai, ko, kā zināms, veiksmīgi izdarīja arī Latvijas zināmākā mūzikas grupa "Prāta Vētra" 2000. gadā. Nav neviena cita konkursa ar līdzīga mēroga starptautisko rezonansi. Līdz ar to es aicinu visus nedaudz padomāt, pirms šogad atkal mesties kritizēt mūsu māksliniekus un pašu izvēlēto dziesmu."

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un tikai pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partnerim - Ventspils pilsētai - LTV arī šogad var organizēt Nacionālo atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Atzīmējot 10 gadu sadarbību starp Latvijas Televīziju un Ventspils pilsētu Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkošanā, šī gada februārī LTV un Ventspils pilsēta noslēdza sadarbības līgumu Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases organizēšanā turpmākajiem pieciem gadiem.

Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamais sadarbības partneris - Ventspils: pilsēta, kas šogad svin 720 gadu jubileju.

Detalizēta informācija par 2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases pusfinālā iekļuvušajām dziesmām, to autoriem un izpildītājiem atrodama Eirovīzijas oficiālajā mājas lapā www.eirovizija.lv, kur iespējams noklausīties arī pašas dziesmas!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV