Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jau rīt notiks koncerts "Pārsteidzošais kontrabass"

Dace Bluķe, 17.12.2010. 11:14

Neiedomājami virtuoza un patiešām pārsteidzoša spēle. Sestdien, 18. decembrī plkst. 17.00 viesnīcas Promenade hotel Hika zālē turpināsies koncertcikls "Iededz gaimsu". Pēc koncertiem Hamburgā, Berlīnē, Bergenā un Rīgā tajā uzstāsies viens no pasaulē izcilākajiem kontrabasistiem Gunārs Upatnieks kopā ar Liepājā dzimušo pianisti Agnesi Egliņu. Par Upatnieka meistarību pasaulē sajūsminājušies daudzi mūzikas gardēži. ASV mūziķu federācijas prezidents Kristofers Lī jauno virtuozu nodēvējis par uzlecošo kontrabasa zvaigzni no Austrumeiropas.
Jau rīt notiks koncerts "Pārsteidzošais kontrabass"

Latvijā Gunārs Upatnieks koncertē vidēji pāris reizes gadā un ir laimīgs, ka par tradīciju izvērtušies Ziemassvētku koncerti. Mūziķis atzīst, ka uzstāties mājās svētku laikā ir pavisam īpaša sajūta un liela atbildība, un ka kopā ar pianisti Agnesi Egliņu, ar kuru Gunāru vieno sadarbība ilgu gadu garumā, izdosies radīt īpašu noskaņu un parādīt visdažādākās kontrabasa spēles iespējas.

Bērnībā šodien izcilo kontrabasistu visvairāk saistīja basketbols un airēšana, tomēr trīspadsmit gadu vecumā Gunārs nolēma pievērsties mūzikai. Lielais, no skata neveiklais instruments jaunajā mūziķa dzīvē sāka ieņemt ar vien lielāku nozīmi un šobrīd tas aizņem lielāko viņa dzīves daļu. Šī izvēle pievērsties mūzikai vainagojusies arī ar pievienošanos Edvarda Grīga mūzikas akadēmijas pedagogu pulkam Bergenā, Norvēģijā, savas grupas koncertmeistara pienākumu pildīšanu Bergenas filharmoniskā orķestrī un pēdējo trīs gadu laikā ar žilbinošiem panākumiem pasaules svarīgākajos solo kontrabasa konkursos.

Cikla nākamais koncerts būs lieliska dāvana ikvienu labas mūzikas cienītājam Ziemassvētkos. 25. decembra pievakarē savu Ziemassvētku stāstu populārās un džeza melodijās izdziedās vokālā grupa FRAMEST. Koncertā skanēs gan visiem labi zināmās Ziemassvētku dziesmas, gan Ziemassvētku hīti džeza noskaņās.

Koncertu sākums ir plkst. 17.00 viesnīcas Promenade hotel Hika zālē. Koncertu dienā, uzrādot biļeti saņemsiet 10% atlaidi restorānā Piano viesnīcā Promenade Hotel.

Organizatori pieņem arī kolektīvos pieteikumus grupām, sākot no 6 cilvēkiem pa tālr: 29121323 vai e-pastu: balticsoundagency@gmail.com. Grupas, sākot no 6 cilvēkiem, saņem Ls 2 atlaidi katrai biļetei.

Biļetes uz šo un citiem cikla Iededz gaismu koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā.

Papildus informācija pieejama mājas lapā:
www.upatnieks.lv, www.framest.lv un https://sites.google.com/site/iededzgaismu

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV