Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" Hamburgā atskaņo Mālera 3. simfoniju

Ieva Vītiņa, 20.12.2010. 11:46

Valsts Akadēmiskā kora „Latvija" mākslinieces 19. un 20. decembrī piedalās Mālera 3. Simfonijas atskaņojumā Hamburgas Laischallē kopā ar Hamburgas Filharmoniķiem un NDR kori diriģentes Simonas Jangas vadībā.

Mecosoprāna solopartijas izpildītāja ir ievērojamā somu dziedātāja Lili Pāsikivi, ar kuru koris jau ir ticies Helsinkos R. Ščedrina operas „Apburtais ceļinieks" atskaņojumā.

Hamburgas Filharmoniķi un diriģente Simona Janga 2010./2011.gadā rīko Mālera jubilejas ciklu, kurā ir iecerēts atskaņot visas Gustava Mālera simfonijas. Šis ir jau otrais kora „Latvija" koncerts ar šiem mūziķiem Mālera ciklā. Nākamā gada jūnijā koris atgriezīsies Hamburgā, lai atskaņotu arī Mālera opusu „Das Klagende Lied". Interesanti, ka šajā koncertā kā soliste ir uzaicināta arī Inga Kalna.

Valsts Akadēmiskā kora „Latvija" rudens sezona ir bijusi ļoti intensīva – pēdējo četru mēnešu laikā koris ir sniedzis 16 koncertus (8 atsķirīgas koncertprogrammas) ārpus Latvijas. Koncertu ģeogrāfija ir plaša - Montrē, Lucerna, Ķelne, Hamburga, Dublina, Amsterdama, Maskava, Ņujorka u.c.

Kori „Latvija" pēdējo reizi šogad būs iespējams dzirdēt pašu mājās – kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri svētu programmā „Vīnes Ziemassvētki Rīgā" Lielajā Ģildē 28., 29.un 30. decembrī. Diriģents Karels Marks Šišons.

Plašāka informācija par kora aktivitātēm pieejama www.koris.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV