Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Tiek meklēta dziesma 2011. gada tautas skaitīšanai

Daina Saliņa, 05.01.2011. 13:27 | komentāri (1)

Gatavojoties 2011. gada tautas skaitīšanai, kas tiks uzsākta 1.martā, Centrālā statistikas pārvalde (CSP) aicina ikvienu interesentu piedalīties dziesmu konkursā „2011.gada tautas skaitīšanas dziesma". Konkursa mērķis ir iegūt oriģinālu un uzrunājošu dziesmu, kas aicinātu ikvienu piedalīties šajā Latvijas valstij tik nozīmīgajā projektā.
Tiek meklēta dziesma 2011. gada tautas skaitīšanai

Konkursu „2011.gada tautas skaitīšanas himna" organizē Centrālā statistikas pārvalde sadarbībā ar mārketinga komunikāciju aģentūru „Alpha Baltic".

CSP Sociālās statistikas departamenta direktora vietnieks Pēteris Veģis norāda: „Lai piedalītos konkursā nav nepieciešamas īpašas profesionālas iemaņas, nepieciešama ir vien uzdrīkstēšanās un radošs domas lidojums. Konkurss ir arī lieliska iespēja visai Latvijai parādīt gan savu talantu, gan varēšanu. Tautas skaitīšana ir valsts desmitgades notikums, līdz ar to konkursa uzvarētājam tiks pievērsta visa Latvijas uzmanība."

Visi interesenti līdz 31. janvārim var iesūtīt dziesmu mp3 formātā (līdz 3 min.), bet dziesmas vārdus Microsoft Word dokumenta formātā uz e-pasta adresi konkurss@tautasskaitisana.lv. Konkursa uzvarētājam balvā 100 Ls.

Konkursam iesniegto darbu vērtēšanā tiks ņemti vērā sekojoši kritēriji: dziesmas atbilstība 2011. gada tautas skaitīšanas himnai, asprātība un uzdrīkstēšanās, kā arī dziesmas kvalitāte. Iesūtītos darbus izvērtēs speciāli izveidota žūrija, kuras sastāvā būs Centrālās statistikas pārvaldes, „Alpha Baltic", kā arī mūzikas industrijas pārstāvji.

Konkursa nolikums un sīkāka informācija mājas lapā www.tautasskaitisana.lv.

Tautas skaitīšanas mērķis ir iegūt visaptverošu un ticamu informāciju par iedzīvotāju skaitu un viņu mājokļiem, iedzīvotāju sastāvu, nodarbošanos, iztikas līdzekļu avotiem. Šī informācija ir nepieciešama gan pašiem iedzīvotājiem, gan valstij, gan zinātnei. Iegūtie dati būs avots turpmākai kopējās valsts attīstības stratēģijas izstrādei, reģionālās attīstības un investīciju dažādās jomās (ekonomikas, sociālās vides, infrastruktūras u.tml. attīstībā) plānošanai, zinātniskajiem pētījumiem, kā arī sabiedrības informēšanai par demogrāfisko situāciju valstī, līmeņa, mājokļu, izglītības un citiem jautājumiem.

Tautas skaitīšana tiek veikta reizi desmit gados. Šogad tautas skaitīšana norisināsies no 2011.gada 1.marta līdz 31.maijam, un pirmo reizi Latvijā anketas būs iespēja aizpildīt arī tiešsaistē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV