Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Grupa „Helid" izdod debijas minialbumu

Toms Treijs, 07.01.2011. 09:37

Latvijas underground metāla grupa „Helid" izdod debijas minialbumu (EP) „Chapter I: Lost Between The Lines", kurā iekļautas 5 dziesmas.
Grupa „Helid" izdod debijas minialbumu

Minialbumā iekļautās dziesmas, kā pastāstīja grupas dalībnieki, stilistiski nevar iedalīt vienā konkrētā smagās mūzikas stilā, tāpēc grupa savu skanējumu dēvē vienkārši par metal ar noslieci uz progresīvo metālu. „Helid" minialbums sastāv no dziesmām: „Click Yourself", „Get Out", „It Makes One's Flesh Creep", „Mask" un „Lost Between The Lines".

Minialbums tika ierakstīts Kārļa Šteinmaņa vadībā studijā „KS Records", kas šobrīd tiek uzskatīta par vienu no labākajām smagās mūzikas ierakstu studijām. Ierakstu sponsorē Salacgrīvas novada dome, jo grupas pamatsastāvs ir no Salacgrīvas.

Grupa „Helid" dibināta 2005. gada 11. novembrī Salacgrīvā. Kopš 2008. gada grupas sastāvu veido 5 dalībnieki: Kristiāns Kļava (vokāls), Agnese Štāla (ģitāra), Mārtiņš Ķeire (ģitāra), Toms Treijs (bass), Kristaps Zabrovskis (bungas). Decembra beigās grupa atzīmēja 5 gadu jubileju ar koncertu klubā „Nabaklab", kurā tika atskaņotas arī minialbumā iekļautās dziesmas.

No 7. janvāra albumu bezmaksas varēs lejupielādēt grupas profilā portālos last.fm un myspace.com, bet CD formātā tuvākajā laikā to varēs iegādāties, rakstot uz helid@inbox.lv vai sazinoties ar grupas dalībniekiem personīgi.

www.myspace.com/helid
www.draugiem.lv/helid

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV