Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jaunu albumu piedāvā dziedātājs Džošs Grobans

Armands Rušenieks, 11.01.2011. 11:58

Pagājušā gada nogalē mūzikas izdevniecības "Warner Bros." apgādā klajā nācis amerikāņu dziedātāja Džoša Grobana (Josh Groban) jaunākais albums "Illuminations", ko producējis rokmūzikas veterāns Riks Rubins.
Jaunu albumu piedāvā dziedātājs Džošs Grobans

Albuma pirmo singlu "Hidden Away" Grobans sarakstījis kopā ar Danu Vilsonu (Dan Wilson), kādreizējās grupas "Semisonic" līderi.

"Šis ir ļoti personisks ieraksts," stāsta Grobans, kurš sarakstījis 11 no albumā iekļautajām 13 dziesmām. "Par katru no šīm dziesmām kāds zinās, ka tā ir par viņu, un noteikti atsūtīs man īsziņu."

Starp albumā iekļautajām dziesmām ir arī kompozīcija portugāļu valodā "Voce existe em mim (You Exist In Me)", kopdarbs ar komponistu Valteru Afanasjefu (Walter Afanasieff) "L'Ora Dell'Addio" itāļu valodā, Grobana versija Nika Keiva balādei "Straight to You", kā arī dziesma "Au Jardin Des Sans-Pourquoi" - īpašs kopdarbs ar Rufusu Veinraitu (Rufus Wainwright) un viņa nu jau mūžībā aizgājušo māti (Kate McGarrigle).

Albums ierakstīts "dzīvajā", Grobanam dziedot pie klavierēm, piedaloties arī akustiskajiem ģitāristiem Metam Svīnijam (Matt Sweeney) un Smokijam Hormelam (Smokey Hormel), kā arī leģendārajam ērģeļniekam Spūneram Oldhemam (Spooner Oldham). Aranžēšanu orķestrim veikuši Deivids Kembels (David Campbell), Džeimss Ņūtons-Hovards (James Newton-Howard) un dziesmai "Voce existe em mim (You Exist In Me)" - brazīliešu mūziķis Karliņjos Brauns (Carlinhos Brown), piedaloties meiteņu bungu grupai.

29 gadus vecais Losandželosas mūziķis savu debijas albumu izdeva 2001.gadā; šis ieraksts sasniedza pieckārtēju platīna status. 2007.gadā, pateicoties albumiem "Awake" un "No?l", Grobans kļuva par gada pārdotāko izpildītāju. Ziemassvētku albums "No?l" Amerikas albumu topa pirmajā vietā pavadīja 5 nedēļas. Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 25 miljoni Džoša Grobana albumu.

Videoklips dziesmai "Hidden Away":

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV