Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Iznācis latgaliešu rokmūziķa Sovvaļnīka albums – veltījums Antonam Kūkojam

Aivars Līpenītis, 12.01.2011. 12:14

Gadu mijā izdots Sovvaļnīka otrais albums „Bolts susātivs", veltīts latgaliešu novadnieka, dzejnieka Antona Kūkoja piemiņai.
Iznācis latgaliešu rokmūziķa Sovvaļnīka albums – veltījums Antonam Kūkojam

„Bolts susātivs" jeb balta ēna – tā sauc latgaliešu rokmūziķa Sovvaļnīka albumu, pie kura darbu mūziķis ar grupu pabeidza 2010. gada nogalē, lai cienījamā latgalieša Antona Kūkoja septiņdesmit gadu jubilejas dienā dažas dienas pirms gada noslēguma bez trokšņa prezentētu to šaurā lokā dzejnieka dzimtajos Nautrēnos Latgalē.

Albumu veido 10 dziesmas, kurām vārdi ņemti no A.Kūkoja dzejas. Mūzikas komponists un aranžijas līdzautors – Sovvaļnīks jeb Ingars Gusāns. Ieraksts veikts divās studijās , ierakstu veidojuši Gints Lundbergs un Gints Stankevičs, kas ir arī albuma miksa veidotājs. Šajā albumā gaidāms akcents uz ģitārspēli un smagnējs skanējums, kas kontrastē ar melanholisko, mierīgo Sovvaļnīka debijas albumu „Sūpluok", kas ieguvis balvas un radījis interesi par mūziķi vairākās Eiropas valstīs.

Ingars Gusāns par jauno izdevumu: „Mans sapnis bija radīt roķīgu albumu. Centos maksimāli visu skanējumu panākt pēc iespējas dzīvāku, enerģiskāku. Domāju, tas man kopā ar grupas biedriem un ierakstu meistariem ir izdevies. Nebaidos teikt, ka materiāla un idejiskā ziņā „Bolts susātivs" ir līdzvērtīgs citiem ievērojamiem 2010. gada smagās latviešu mūzikas izdevumiem (grupu Skyforger, Heaven Grey albumi) un ir visu laiku iespaidīgākais roka albums latgaliešu kultūrā."

„Bolts susātivs" jau drīzumā būs pieejams tirdzniecības vietās visā Latvijā. Precīzs vietu saraksts tiks publicēts jaunatklātajā mūziķa mājas lapā www.Sovvalniks.lv, kur šobrīd bezmaksas lejupielādēm pieejama dziesmas „Nav tālāk kur iet" latgaliskā versija. No 12. janvāra vienu nedēļu Sovvaļnīka albums CD ekskluzīvi pieejams www.AtlaizuKlubs.lv – komplektā ar mūziķa debijas albumu, par cenu 3,84 Ls. Dziesmu digitālās versijas var iegādāties portālos-veikalos Platforma.lv un DoReMi.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV