Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Orķestris „Rīga" ir izvēlējies jaunu māksliniecisko vadītāju

Ilze Miķelsone, 12.01.2011. 14:51

Profesionālajā pūtēju orķestrī „Rīga" notika mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta vēlēšanas. Orķestra mūziķi ir izvēlējušies Mārtiņu Ozoliņu, ar kuru ir noslēgts līgums par mākslinieciskā vadītāja/galvenā diriģenta darbu.

Mākslinieciskā vadītāja vakance Profesionālajā pūtēju orķestrī „Rīga" izveidojās 2010. gada jūnijā, kad iepriekšējais mākslinieciskais vadītājs Andris Poga pēc uzvaras Otrajā Starptautiskajā J. Svetlanova diriģentu konkursā nolēma savu turpmāko karjeru saistīt ar simfoniskā orķestra diriģenta darbu ārpus Latvijas.

Orķestra direktore Ilona Breģe stāsta: „Jūnijā bija jāpārplāno orķestra koncertu kalendārs no augusta līdz decembrim tā, lai iespējami daudz ieinteresētu diriģentu varētu nodiriģēt vismaz vienu koncertu ar Profesionālo pūtēju orķestri „Rīga". Diriģenti iepazina orķestri un mūziķi iepazina diriģentus. Man šķiet, ka šie pieci mēneši bijuši diezgan dinamiski un radoši. Orķestra atbalsts Mārtiņam Ozoliņam ir nepārprotams un es esmu gandarīta par to, ka mūziķu attieksme pret mākslinieciskā vadītāja izvēli ir bijusi atbildīga."

Mārtiņš Ozoliņš ir Jormas Panulas Starptautiskā diriģentu konkursa laureāts, kuram šī gada Adventes koncerts bija pirmā sadarbība ar Profesionālo pūtēju orķestri „Rīga". Latvijas Nacionālajā operā M. Ozoliņa repertuārā ir gan operas, gan baleti, tādi kā Ž. Bizē „Karmena", R. Vāgnera „Klīstošais holandietis", Dž. Verdi „Nabuko", A. Rubinšteina „Dēmons", A. Dvoržāka „Nāra", D. Šostakoviča „Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta", S. Prokofjeva „Romeo un Džuljeta", P. Čaikovska „Jevgeņijs Oņegins" un „Pīķa dāma". Diriģents ir vairāku starptautisku koru konkursu uzvarētājs. Sadarbojies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Lietuvas Valsts simfonisko orķestri, Liepājas simfonisko orķestri un kamerorķestri Latvijas Filharmoniķi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV