Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas Televīzija izsludina pieteikšanos konkursam „Balss pavēlnieks"

Ieviņa Ancena, 17.01.2011. 10:52

Latvijas Televīzija sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Kultūras centru izsludina pieteikšanos jau otrajam LTV Bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursam "Balss pavēlnieks", kura fināls notiks 28. maijā Ventspilī. Garais ceļš uz Ventspili sākas jau šodien, 17. janvārī! Pieteikuma anketu un dziesmu iesūtīšanas termiņš – 14. marts (pasta zīmogs).
Latvijas Televīzija izsludina pieteikšanos konkursam „Balss pavēlnieks"

Konkursā aicinātas piedalīties Latvijas bērnu un jauniešu vokālās grupas, kā arī solisti divās vecuma grupās: no 5 līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem. Katrs pretendents varēs piedalīties ar divām dziesmām, turklāt konkursam varēs pieteikt tikai tādas dziesmas, kuras atbilst izpildītāju vecumam. Abas dziesmas būs jāizpilda valsts valodā - latviski. Dziesmas garums – līdz trim minūtēm.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad, vērtējot konkursa dalībniekus, tiks ņemts vērā intonatīvais skanējums, muzikālā materiāla, teksta un skatuves priekšnesuma atbilstība izpildītāju vecumam, daudzbalsības kvalitāte (vokālajām grupām) un dziesmas sarežģītības pakāpe, kopējais skatuviskais tēls un priekšnesuma mākslinieciskā kvalitāte: tērpi, horeogrāfija, atraktivitāte, dabiskums. Konkursa dalībnieki tiks vērtēti pēc punktu sistēmas, kur augstākais vērtējums būs 10 punkti.

Arī šogad konkurss risināsies trijās kārtās. Katrā no tām visus dalībniekus vērtēs profesionāla žūrija: mūziķi, pedagogi, preses pārstāvji un mūzikas izdevniecību darbinieki.

Dziesmu iesniegšanas termiņš ir 14. marts. Pēc tam sāksies priekšatlase jeb pirmā kārta. Dalībnieki, kuri tiks izvirzīti otrajai jeb pusfināla kārtai, tiks paziņoti 28. martā.

Otrā kārta (pusfināls) notiks 30. aprīlī Latvijas Televīzijā: šajā kārtā iesniegtās dziesmas būs jāizpilda dzīvajā skanējumā. Konkursa trešajai kārtai (finālam) izvirzīto dalībnieku paziņošana notiks 5. maijā.

Konkursa trešā kārta jeb fināls risināsies 28. maijā Ventspils teātra namā "Jūras vārti". Tajā piedalīsies žūrijas izvirzītie 40 labākie konkursa dalībnieki: 20 solisti (pa 10 no katras minētās vecuma grupas) un 20 grupas (arī pa 10 no katras vecuma grupas). Katram no finālistiem būs jāizpilda viens no konkursam pieteikto divu dziesmu priekšnesumiem, kuru izvēlēsies un noteiks Latvijas Televīzija, ievērojot konkursa otrās kārtas žūrijas vērtējumu.

Savukārt nākamajā dienā pēc konkursa izskaņas, 29. maijā, fināla dalībniekiem būs iespēja koncertēt un svinēt Ventspils Bērnu svētkus.

Konkursa Nolikums un pieteikuma anketas - LTV mājas lapās: www.ltv.lv un www.ltv1.lv.

Bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa „Balss pavēlnieks" tradīcija tika aizsākta pagājušajā gadā ar mērķi iepazīstināt televīzijas skatītājus un līdz ar to - arī visu Latviju ar labākajām Latvijas bērnu un jauniešu vokālajām grupām un solistiem. Lai veicinātu jauno talantu profesionālā līmeņa augšanu, par iecerei piemērotāko tika atzīts mūsdienīga un augstvērtīga konkursa formāts. Dalībnieku atsaucība konkursam bija pārsteidzoša: konkursam tika iesniegti vairāk nekā 300 pieteikumu!

Rezultātā vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem par uzvarētāju solistu kategorijā pērn kļuva Roberta Kumsāre no Rīgas, bet vokālo ansambļu kategorijā - ansamblis "POPPY" no Rīgas. Savukārt vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem uzvarēja Šarlote Lēnmane no Rīgas, savukārt par labāko vokālo ansambli tika atzīta grupa „Jūras akmentiņi" no Ventspils.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV