Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latviju MIDEM 2011 pārstāv VSIA "Latvijas koncerti", "Brainstorm Management and Records" un citi

Ināra Jakubone, 21.01.2011. 11:57

Ar mērķi veicināt latviešu mūzikas eksportu un nodrošināt plašāku latviešu mūzikas starptautisku rezonansi, Latvijas pārstāvji devušies uz MIDEM'2011, kas no 21. līdz 26. janvārim notiek Kannās, Francijā. MIDEM (Marché International du Disque et de l'Edition Musicale) ir lielākais mūzikas industrijas gadatirgus, kas Kannās notiek jau kopš 1967. gada.

Šogad jau septīto gadu foruma ietvaros darbosies Latvijas stends, kuru, pateicoties Latvijas Kultūras Ministrijas finansējumam, organizē Latvijas Mūzikas informācijas centrs. MIDEM 2011 piedalīsies VSIA "Latvijas koncerti", izdevniecības "Musica Baltica", "Brainstorm Management and Records", "Mikrofona ieraksti", Positivus Festivāls, kā arī "Sound Division Studios" un KN3, pārstāvot Latvijas Mūzikas industriju plašā darbības veidu un žanru amplitūdā – no klasikas un tautas mūzikas līdz popmūzikai un rokmūzikai; no atsevišķu mākslinieku promocijas, koncertu un festivālu organizācijas iniciatīvām līdz studiju darba piedāvājumam; no skaņu ierakstu produkcijas līdz mūzikas digitālai izplatīšanai.

Latvijas Mūzikas informācijas centrs MIDEM izstādes apmeklētājiem piedāvās informatīvu izdevumu "Performing Arts Guide/MUSIC/Latvia 2011", kas veltīts Latvijas profesionālajiem atskaņotājmāksliniekiem, kā arī LMIC jaunākos diskus: "Ziemeļsaule. Egīls Šēfers. Latviešu laikmetīgā mūzika klarnetei" un "Santa Ratniece. Saline. Latvijas Radio koris, Sinfonietta Rīga".

Tāpat arī uz MIDEM vedam piekto sērijas Native Music/ Traditional/ Folk/ World-music/ LATVIA disku, kurš sniedz pārskatu par aktīvi muzicējošajām folkloras un postfolkloras grupām.

Latvijas pārstāvniecību MIDEM šogad ir atbalstījis arī Valsts Kultūrkapitāla Fonds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV