Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Nākamnedēļ Valmierā norisināsies 16. Starptautiskais jauno pianistu konkurss

Elīna Neimane, 21.01.2011. 11:58

Lai veicinātu jauno mūziķu radošo un profesionālo izaugsmi, trešdien, 26.janvārī, Valmierā jau 16. reizi norisināsies Starptautiskais jauno pianistu konkurss. Šogad tajā piedalīsies 85 dalībnieki no 29 Latvijas un Lietuvas mūzikas skolām.
Nākamnedēļ Valmierā norisināsies 16. Starptautiskais jauno pianistu konkurss

"Konkursā piedalīsies bērni un jaunieši no 6 līdz 15 gadu vecumam. Tā mērķis ir ne tikai sekmēt audzēkņu interesi par mūziku un izpildītājmākslu, bet arī sniegt iespēju pedagogiem apmainīties pieredzē ar Latvijas un citu valstu kolēģiem," informē Valmieras Mūzikas skolas klavieru nodaļas vadītāja Ritma Pētersone. "Katram dalībniekam būs jāatskaņo divi skaņdarbi - brīvās izvēles skaņdarbs, kas komponēts līdz 18.gadsimtam (ieskaitot), kā arī virtuozs 19.- 21. gadsimta komponistu skaņdarbs. Konkurss norisināsies paralēli divās zālēs. A un B grupas dalībnieki spēlēs Jāzepa Vītola kamermūzikas zālē, savukārt C un D grupa - Valmieras Kultūras centrā. Konkurss ir atklāts un bez maksas, tāpēc interesenti aicināti to apmeklēt un novērtēt jauno pianistu sniegumu. Konkursa atklāšana būs plkst. 11 Valmieras Kultūras centrā, savukārt konkursa noslēgums paredzēts ap plkst. 18."

Dalībniekus vērtēs profesors Juris Kalnciems (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija), Anita Pāže un Sandra Jalaņecka (Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola), Gunta Boža (Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskola), Antra Vīksne (Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skola) un Ingrīda Reinholde (Pāvula Jurjāna mūzikas skola).

Konkursa norisi atbalsta Valmieras pilsētas pašvaldība, Valmieras Kultūras centrs un Valmieras mūzikas skola.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV