Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

The Streets izdod pēdējo albumu

Armands Rušenieks, 27.01.2011. 09:41

No 7.februāra arī Latvijā būs pieejams "Warner Music" izdotais angļu repa izpildītāja The Streets jeb Maika Skinera (Mike Skinner) piektais un pēdējais albums "Computers and Blues".
The Streets izdod pēdējo albumu

"Sākotnējā iecere bija šāda: iepriekšējais albums "Everything Is Borrowed" stāsta par pagātni, bet jaunais "Computers and Blues" – par nākotni. Taču beigās viss sanāca nedaudz sarežģītāk. Jaunajā albumā nav nekā ekstrēma. Pirmais albums bija izteiktā britu stilā, otrais bija kā stāsts, trešais – ļoti ekstrēms, bet ceturtais – filosofisks. Jaunais albums ir ļoti sabalansēts un, cerams, lieliski noslēgs šo odiseju," stāsta Skiners.

Jaunā albuma pirmais singls ir kompozīcija "Going Through Hell" – savdabīgs britu rokmūzikas un repa hibrīds. Kā viesmākslinieks dziesmā dzirdams Robs Harvijs no "The Music".

Jau ierasts, ka katrā The Streets albumā ir vismaz viens skaņdarbs, kuru jānoklausās atkārtoti, lai pārliecinātos, ka neesat pārklausījies. Albumā "Computers and Blues" šāda dziesma ir "Trying to Kill M.E", kurā mūziķis stāsta par savu 2009.gada hospitalizāciju un veselības problēmām, kuru dēļ albuma iznākšana aizkavējās par gadu.

Maiks Skiners ir viens no retajiem mūziķiem, kurš pilnībā viens pats strādā pie sava muzikālā materiāla. "Jau savas karjeras sākumā nolēmu, ka visas radošās lietas, kuras mūziķi parasti nodod citu rokās, es darīšu pats, līdz ar to visos manos albumos var atpazīt manu rokrakstu, dažreiz veiksmīgāk, dažreiz – mazāk, bet vismaz nekad nav bijis jākļūdās, izvēloties nepareizo producentu," stāsta Skiners.

Par saviem plāniem pēc The Streets pēdējā albuma iznākšanas, Maiks ar sev raksturīgo humoru smejas: "Lai arī kā man to lūgtu, nebūs Vestendas mūzikla versija manam otrajam albumam "A Grand Don't Come For Free", ja vien nenomiršu jauns un manai ģimenei nevajadzēs naudu. Taču, liekot jokus pie malas, varu teikt, ka domāju par savu grāmatu un filmu."

"Uzpildīsim glāzes atvadu tostam jeb "Dry your eyes, mate!"," komentējot "The Streets" finišu ar savas dziesmas vārdiem, saka Maiks.

Jau pirms deviņiem gadiem, kad klausītāji pirmoreiz dzirdēja Mercury balvai nominēto The Streets debijas albumu "Original Pirate Material", nevienam nebija skaidrs, vai šis mūziķis ir balts vai melns, no Londonas vai Anglijas vidienes, nopietns vai jokdaris. Laikā, kad vārdu salikums "britu reperis" tika uztverts kā acīmredzama pretruna, Maiks Skiners pierādīja, ka tas, ko vēlies pateikt, ir svarīgāks par muzikālo izejmateriālu no Amerikas.

Videoklips dziesmai "Going Through Hell":

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV