Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Radio koris koncertēs Portugālē

Elīna Karaseva, 31.01.2011. 11:15

Latvijas Radio koris dosies uz Portugāli, kur Lisabonas Centro Cultural de Belém sniegs koncertus 3. un 5. februārī.
Latvijas Radio koris koncertēs Portugālē

Latvijas vēstniecība Portugālē 3. februārī pirms Latvijas Radio kora koncerta Beleņas Kultūras centrā Lisabonā organizē svinīgu pasākumu, lai atzīmētu 90. gadskārtu kopš Portugāles Republikas valdība atzina 1918.gada 18.novembrī dibināto Latvijas Republiku kā patstāvīgu valsti de jure.

3. februārī Latvijas Radio koris atskaņos Sergeja Rahmaņinova „Vesperes". Šo skaņdarbu mēdz dēvēt par krievu ortodoksālās baznīcas augstāko muzikālo sasniegumu. Opuss bijis arī viens no paša autora mīļākajiem darbiem un klausītājiem būs iespēja to dzirdēt Latvijas Radio kora mākslinieciskā vadītāja Sigvarda Kļavas interpretācijā.

Savukārt, 5. februāra koncertā Sofijas Gubaiduļinas „Saules dziedājumu" (Sonnengesang), „Veltījumu Marinai Cvetajevai" (Hommage à Marina Tsvetayeva) un Johana Sebastiana Baha moteti „Nāc, Jēzu, nāc" (Komm, Jesu, komm) Latvijas Radio koris atskaņos kopā ar leģendārā mūziķa Mstislava Rostropoviča skolnieku – Lietuvā dzimušo čellistu un diriģentu Dāvidu Geringas; perkusionistiem Ivo Krūskopu un Edgaru Saksonu; pianisti Daci Kļavu. Pie diriģenta pults – Sigvards Kļava.

Sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Portugālē uz Lisabonu kopā ar Latvijas Radio kori dosies VSIA „Latvijas Koncertu" direktors Guntars Ķirsis un Rīgas pilsētas arhitektu biroja pārstāvji. Vizītes laikā šo organizāciju pārstāvji prezentēs informāciju par Latvijas profesionālajiem mūziķiem un iepazīstinās ar Rīgu – Baltijas metropoli, kas glabā pasaules līmeņa jūgendstila un koka arhitektūras mantojumu. Šajā kontekstā Rīgas pilsētas arhitektu birojs ir sagatavojis ekspozīciju ar Rīgas mūsdienu arhitektūras un vēsturiskā mantojuma raksturīgākajiem piemēriem. Tāpat izstādes materiālos būs informācija par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. gadā.

Visas Radio kora komandējuma izmaksas sedz koncertu rīkotāji Centro Cultural de Belém.

Vairāk informācijas:
http://www.ccb.pt

Publicitātes foto, Latvijas Radio koris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV