Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Maestro Raimonds Pauls vadīs jaunās Rīgas koncertzāles uzraudzības padomi

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 01.02.2011. 13:07

Jau marta sākumā plānots izsludināt konkursu par jaunās Rīgas koncertzāles projektēšanu. Līdz ar Rīgas Kongresu nama rekonstrukciju ēkā plānots izveidot plašu, mūsdienu tehniskajiem standartiem atbilstošu koncertzāli ar 1500 skatītāju vietām.
Maestro Raimonds Pauls vadīs jaunās Rīgas koncertzāles uzraudzības padomi

Lai sagatavotu izsvērtu un profesionālu pasūtītāja prasību kopumu koncertzāles tehniskajiem un funkcionālajiem risinājumiem, kā arī sekotu līdzi projekta realizēšanas gaitai, ar Rīgas domes priekšsēdētāja p.i., SIA „Rīgas nami" kapitāldaļu turētāja pārstāvja Andra Amerika rīkojumu izveidota projekta uzraudzības konsultatīvā padome. Tajā komponista Raimonda Paula vadībā strādās gan arhitektūras, gan mūzikas nozares eksperti. Ņemot vērā projekta sabiedrisko nozīmīgumu, aicinājums deleģēt savu pārstāvi darbam padomē nosūtīts arī Kultūras ministrijai.

Jaunās Rīgas koncertzāles projekta pasūtītāja funkcija uzdota pašvaldības uzņēmumam SIA „Rīgas nami", kas saskaņā ar Rīgas domes lēmumu veic Rīgas kongresu nama ēkas apsaimniekošanu.

Paredzams, ka līgums par Rīgas Kongresu nama ēkas tehniskā projekta izstrādi varētu tikt noslēgts šovasar, tādējādi jau nākamā gada sākumā būtu iespējams uzsākt objekta būvniecības darbus. „Jaunās koncertzāles būvniecība jāpabeidz līdz 2014.gadam, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu", uzsver A.Ameriks.

Projekta realizācija tiks finansēta no SIA „Rīgas nami" budžeta. „Ja, uzsākot darbus, tiks konstatēts, ka koncertzāles būvniecībai būs nepieciešami vēl papildus līdzekļi, meklēsim tos Rīgas domes budžetā", saka A.Ameriks, uzsverot, ka jauna, moderna koncertzāle būs ieguvums ne tikai rīdziniekiem, bet visiem Latvijas iedzīvotājiem, jo dos iespēju galvaspilsētā turpmāk daudz biežāk rīkot augstas kvalitātes mūzikas un kultūras pasākumus, kas līdz šim telpu trūkuma dēļ nebija iespējams.

Pašlaik Rīgā nav savas koncertzāles, kas atbilstu mūsdienu tehniskajām prasībām, nodrošinot pietiekamu skatītāju vietu skaitu zālē.

Publicitātes foto, Raimonds Pauls

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV