Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Sestdien LTV1 ēterā - pirmais Eirodziesmas 2011 pusfināls

Mārtiņš Pučka, 02.02.2011. 15:20

Jau šo sestdien, 5. februārī, plkst. 21:20 LTV1 ēterā televīzijas skatītājiem tiks piedāvāts pirmais Eirodziesmas 2011 pusfināls. Tajā tiks noskaidrotas tās piecas dziesmas, kas turpinās cīņu finālā Ventspilī 26. februārī par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijas Starptautiskajā dziesmu konkursā Vācijā.
Sestdien LTV1 ēterā - pirmais Eirodziesmas 2011 pusfināls

Pagājušajā nedēļā - 27. un 28. janvārī – kompānijas „NA" studijā tika filmēti visu 20 Eirovīzijas Nacionālās atlases pusfināla dalībnieku videoklipi. Pēc tam izlozē tika noskaidrota dziesmu sadale pa pusfināliem. Tā rezultātā pirmajā pusfinālā 5. februārī plkst. 21:20 LTV1 ēterā skanēs šādas dziesmas:

"Rough Enough" (Ģirts Zebuliņš un Atis Zviedris)
"Daylight" (D-family)
"Let Me Be" (Sabīne Berezina)
"It's Not Easy" (Dace Upīte un Nikolajs Puzikovs)
"Love Is Like An Aeroplane" (LieneCandy)
"Don't Stop The Dance" (Evija Sloka)
"Walking On My Tiptoes" (Ineta Rudzīte un Uldis Timma)
"You Are" (Grupa "Pieneņu vīns")
"Let It Be Me" (Jānis Stībelis)
"Hop" (Grupa "Blitze")

Savukārt otrajā pusfinālā – sestdien, 12. februārī, plkst. 21:20 - LTV1 ēterā skanēs šādas dziesmas:

"Beautiful World" (Juris Ludženieks)
"Look Back At Me Again" (Elīna Krastiņa)
"Live On!" (Oksana Ļepska)
"Banjo Laura" (Lauris Reiniks)
"Upside Down" (Grupa "Triānas parks")
"Magnet" (Dace Upīte)
"Positively Thinking" (Grupa "Crazy Dolls")
"Angel In Disguise" (Grupa "Musiqq")
"Cinderella" (Ivo Grīsniņš-Grīslis)
"Summer Night" (Grupa "The Secretz")

Uzmanību! Dziesmu skanēšanas secība abos pusfinālos tiks paziņota tikai pārraižu laikā!

Kā redzams, atšķirībā no diviem iepriekšējiem gadiem šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē notikusi atgriešanās pie diviem pusfināliem. Katrā pusfināla kārtā piedalīsies desmit dziesmas, no kurām piecas kvalificēsies finālam. Trīs dziesmas noteiks skatītāju telefonbalsojums, bet divas izvirzīs žūrija. Jaunums nacionālajā atlasē ir izaicinājuma kārta, kurā piedalīsies desmit dziesmas, kas pēc pusfināla kārtu rezultātiem nebūs kvalificējušās finālam. Izaicinājuma kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

Pusfināla dalībniekus skatītāji vērtēs pēc videoklipa priekšnesumiem, kas visām dziesmām uzņemti "NA studijā". Sekojot līdzi noteiktajam Eirovīzijas formātam, arī videoklipos drīkst piedalīties ne vairāk kā seši cilvēki, dziesmām jābūt līdz trīs minūtēm garām un dziedātājiem jāuzstājas dzīvajā priekšnesumā.

Jau no šīs nedēļas ar Eirovīzijas Nacionālās atlases pusfinālistiem skatītāji var iepazīties LTV1 raidījumā "Labrīt, Latvija!", kur iespējams gūt arī pirmos priekšstatus par nofilmētajiem dziesmu videoklipiem.

Pirmais pusfināls LTV1 ēterā notiks 5. februārī, otrais - 12. februārī, papildkārta jeb izaicinājuma kārta norisināsies 19. februārī, bet nacionālās atlases fināls - 26. februārī, tiešraidē no Ventspils teātra nama "Jūras vārti". Visu pārraižu sākums – plkst. 21:20.

Eirovīzija ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un tikai pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partnerim - Ventspils pilsētai - LTV arī šogad var organizēt Nacionālo atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Šogad aprit arī desmit gadi, kopš Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālā atlase ar Ventspils pilsētas atbalstu tiek rīkota Ventspilī!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV