Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Turpinās gatavošanās Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai

Agrita Bikaviņa, 07.02.2011. 14:20 | komentāri (1)

Lai arī lielā pasākuma priekšnojautas aizēnojusi Mārtiņa Freimaņa pāragrā aiziešana, gatavošanās svinīgajai balvu ceremonijai turpinās - kā teiktu pats Mārtiņš - „ The show must go on"*. Šobrīd tiek sastādīta pasākuma programma, veidota Gada balvā vēl nebijusi skatuves konstrukcija, kā arī īpašs Mārtiņa piemiņai veltīts priekšnesums. Tuvākajā laikā gaidāma arī pirmā informācija par māksliniekiem, kas 22. februārī uzstāsies koncertceremonijā Latvijas Nacionālajā teātrī.
Turpinās gatavošanās Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balva, tāpat kā Latvijas mūzika kopumā, nav iedomājama bez Mārtiņa Freimaņa - gandrīz ik gadu nomināciju sarakstā bijusi grupa „Tumsa", vai kāda dziesma, ko nenogurdināmais komponists radījis citiem izpildītājiem. Savas profesionālās darbības laikā Mārtiņš godināts ar 2 balvām nominācijā „Labākais radio hits" – 2005. gadā par „Putnu balles" visu laiku lielāko hitu „Spārni un vējš", savukārt 2006. gadā radio hits bija grupas „Tumsa" izpildītā dziesma „Un pirms mēs aizmigām". Protams, Mārtiņš parūpējies arī par neaizmirstamiem priekšnesumiem un Gada balvas skatuves – 2007. gadā, izpildot skaņdarbu „Pat Parisai tā nav", grupa „Tumsa" uz skatuves parādījās sieviešu tērpos, bet pats solists bija iejuties Parisas Hiltones tēlā, kā aksesuāru neaizmirstot arī mazo sunīti. Savukārt pērn Mārtiņš iejutās balvu pasniedzēja ādā, pasniedzot balvu kā iemīļotā seriāla „Ugunsgrēks" varonis Otto.

Kā ierasts, arī šogad Gada balvas ceremonijā ir gaidāmi pārsteigumi – tiek gatavota īpaša trīsdimensionāla skatuve, kas ļaus izveidot vairākas skatuves vienā, plānotas arī vairākas Latvijas nozīmīgāko mūzikas zvaigžņu uzstāšanās. Pasākuma scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, kurš veido scenogrāfiju Latvijas Nacionālā teātra izrādēm un lieliski pārzina zāles iespējas.
Koncertceremonija jau vairākus gadus tiek organizēta ciešā sadarbībā ar spēcīgākajiem Latvijas apskaņotājiem un gaismotājiem – krāšņu un kvalitatīvu šovu garantē kompānijas NA un UBS. Plānoti arī iespaidīgi videoekrāni un vidoeprojekcijas, ko nodrošinās kompānija Videocentrs. Ceremonija būs skatāma arī TV3 tiešraidē 22. februārī plkst. 21.

Pasākuma organizētāji – Latvijas izpildītāju un producentu apvienība LaIPA, Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība Lampa un MicrecPM pateicas arī atbalstītājiem, bez kuru līdzdalības tradicionālā labāko godināšana nebūtu iespējama – jau trešo gadu ceremonija notiek ar tirdzniecības parka Alfa labvēlību (starp citu, vēl līdz 20. feburārim katrs t/p Alfa apmeklētājs var piedalīties tautas balsojumā par gada labāko dziesmu), draudzīgu atbalstu sniedz arī Smscredit.lv un Čili Pica. Godinot tradīciju, pasākumu atbalsta un iesaka arī Rīgas Dome.

Pēdējās nedēļās Mārtiņa dēļ ir daudz skumts. Taču pieminēt viņu tikai ar sērām būtu netaisni pret šo daudzpusīgo personību... Šodien, Mārtiņa dzimšanas dienā, piedāvājam viņu atcerēties arī kā jokus, pārsteigumus un provokācijas mīlošu mākslinieku. Lūk, „Tumsas" uzstāšanās Gada balvas svinīgajā ceremonijā 2007. gadā:

* The Show must go on – izrādei ir jāturpinās (angļu val.) – M. Freimaņa iecienīts teiciens

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV