Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noskaidroti pirmie pieci Eirodziesmas finālisti, sestdien - otrais pusfināls

Mārtiņš Pučka, 07.02.2011. 14:42

Sestdien, 5. februārī, LTV1 ēterā norisinājās pirmais „Eirodziesmas 2011" pusfināls, kurā tika noskaidrotas pirmās 5 dziesmas, kuras piedalīsies Eirodziesmas finālā Ventspilī 26. februārī un cīnīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Vācijā.
Noskaidroti pirmie pieci Eirodziesmas finālisti, sestdien - otrais pusfināls

Pirmajā pusfinālā no 10 pretendentiem finālā iekļuva šādas dziesmas:
"Hop" (Grupa "Blitze")
"You Are" (Grupa "Pieneņu vīns")
"Don't Stop The Dance" (Evija Sloka)
"Daylight" (D-family)
"Let It Be Me" (Jānis Stībelis)

Savukārt šo sestdien, 12. februārī, televīzijas skatītāji tiks aicināti LTV1 plkst. 21:20 būt klāt otrajā „Eirodziesmas 2011" pusfinālā un izvēlēties nākamās piecas dziesmas, kuras turpinās cīņu finālā Ventspilī 26. februārī.

Otrajā pusfinālā par vietu finālā LTV1 ēterā sacentīsies šādas dziesmas:
"Beautiful World" (Juris Ludženieks)
"Look Back At Me Again" (Elīna Krastiņa)
"Live On!" (Oksana Ļepska)
"Banjo Laura" (Lauris Reiniks)
"Upside Down" (Grupa "Triānas parks")
"Magnet" (Dace Upīte)
"Positively Thinking" (Grupa "Crazy Dolls")
"Angel In Disguise" (Grupa "Musiqq")
"Cinderella" (Ivo Grīsniņš-Grīslis)
"Summer Night" (Grupa "The Secretz")

Precīza dziesmu skanēšanas secība tiks paziņota tikai pārraižu laikā!

Pusfināla koncertus tiešraidē no Latvijas Televīzijas studijas vadīs Uģis Joksts un Valters Frīdenbergs, pusfinālistu uzstāšanās būs skatāma ierakstā. Dalībniekus skatītāji vērtēs pēc videoklipa priekšnesumiem, kas visām dziesmām uzņemti "NA studijā" 27. un 28. janvārī. Sekojot līdzi noteiktajam Eirovīzijas formātam, arī videoklipos drīkst piedalīties ne vairāk kā seši cilvēki, dziesmām jābūt līdz trīs minūtēm garām un dziedātājiem jāuzstājas dzīvajā priekšnesumā.

Kā redzams, atšķirībā no diviem iepriekšējiem gadiem šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē notikusi atgriešanās pie diviem pusfināliem, no kuriem pirmais LTV1 ēterā risināsies rīt, 5. februārī, plkst. 21.20, bet otrais – pēc nedēļas, sestdien, 12. februārī, plkst. 21:20. Katrā pusfināla kārtā piedalīsies 10 dziesmas, no kurām 5 kvalificēsies finālam. Pirmās trīs dziesmas, kas kvalificēsies finālam, būs ar augstāko vērtējumu skatītāju telefonbalsojumā, bet nākamās divas dziesmas, kas kvalificēsies finālam - ar augstāko žūrijas novērtējumu.

Jaunums nacionālajā atlasē ir izaicinājuma kārta, kas LTV1 ēterā būs nākamsestdien, 19. februārī, plkst. 21:20. Tajā piedalīsies 10 dziesmas, kas pēc abu pusfināla kārtu rezultātiem nebūs kvalificējušās finālam. Izaicinājuma kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

Nacionālās atlases fināls notiks sestdien, 26. februārī, plkst. 21:20 tiešraidē no Ventspils teātra nama "Jūras vārti". Tiem Latvijas mūzikas un televīzijas šovu mīļotājiem, kuri domā par fināla skatīšanos klātienē, jāatgādina, ka jau no 4. februāra ir pieejamas biļetes uz Eirovīzijas Nacionālās atlases posma „Eirodziesma 2011" fināla koncertu un ģenerālmēģinājumu. Ģenerālmēģinājums sāksies plkst. 14:00, bet „Eirodziesmas 2011" fināla koncerts - plkst. 21:00. Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuserviss.lv.

Eirovīzija ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un tikai pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partnerim - Ventspils pilsētai - LTV arī šogad var organizēt Nacionālo atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Šogad aprit arī desmit gadi, kopš Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālā atlase ar Ventspils pilsētas atbalstu tiek rīkota Ventspilī!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV