Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

"Laibach" uzstāsies LU Lielajā aulā

Edgars Āboliņš, 04.02.2011. 15:30

Svētdien, 13. martā, leģendārā slovēņu grupa „Laibach" savas 30 gadu jubilejas tūres ietvaros sniegs vienīgo koncertu Baltijas valstīs – Rīgā, LU Lielajā aulā.
"Laibach" uzstāsies LU Lielajā aulā

„Laibach" ir slovēņu avangarda mūzikas grupa, īpaši asociēta ar industriālās un neoklasiskās mūzikas stiliem. Tā izveidojās 1980. gada 1. jūnijā Trbovljē, Slovēnijā (tajā laikā vēl Dienvidslāvijā) un kopš tā laika kļuvusi par vienu no spilgtākajām žanra pārstāvēm un daudzu citu populāru mūziķi iedvesmas avotu. Vārds "Laibach" ir cēlies no Slovēnijas galvaspilsētas Ļubļanas nosaukuma vācu valodā.

Rīgā „Laibach" viesosies pirmoreiz, martā dodoties savas 30 gadu jubilejas koncerttūrē. Koncertos grupa spēlēs savu pirmo albumu un vecāko, jau par klasiku kļuvušo dziesmu „Država", "Brat moj", "Mi kujemo bodočnost", "Krvava gruda – plodna zemlja" modernākas versijas, kas iekļautas arī drīz izdodamajā „Laibach" dubultalbumā „Laibach revisited".

„Laibach" uzstāšanās ik reizi tiek uztverta kā laikmetīgās mākslas perfomance un Latvijas Universitātes aula, pēc Laibach sacītā, to īpaši izcels.

No 8. februāra biļetes uz koncertu pieejamas visās „Biļešu serviss" kasēs un klubā "Nabaklab", Z. A. Meierovica bulvārī 12. Tikai pirmo nedēļu (līdz 15. februārim) biļetes pieejamas par 12 latiem.

www.nabaklab.lv
www.lu.lv
www.laibach.nsk.si

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV