Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Gada Balvas ceremonijā - pasaules mēroga zvaigznes, radio topu līderi un iespaidīgi priekšnesumi

Agrita Bikaviņa, 16.02.2011. 12:11

Brīdis, kad tiks noskaidroti labākie pašmāju mūzikas ierakstos 2010. gadā ir pavisam tuvu – jau otrdien, 22. februārī TV3 tiešraidē no Latvijas Nacionālā teātra uzzināsim, kas saņems balvas 16 nominācijās. Gada balva ir gaidīts notikums ne tikai rezultātu intrigas dēļ - tas ir arī viens no iespaidīgākajiem šoviem, kurā var baudīt visdažādāko žanru pārstāvju dzīvo uzstāšanos.
Gada Balvas ceremonijā - pasaules mēroga zvaigznes, radio topu līderi un iespaidīgi priekšnesumi

Pasākuma producente Elita Mīlgrāve: „Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balva – tie ir ne tikai svētki mūziķiem un producentiem, bet arī atskaites punkts par padarīto iepriekšējā gadā , kad varam izvērtēt, cik daudz un dažādu ierakstu Latvijā radīts, un celt gaismā labākos. Mēs ļoti rūpīgi izvēlamies un izvērtējam iespējamos priekšnesumus ceremonijai, lai pasākums atspoguļotu mūzikas ierakstu tendences un dotu lielisku baudījumu gan ceremonijā klātesošajiem, gan skatītājiem pie TV ekrāniem, saglabājot šo sajūtu – Latvijā ir daudz labas mūzikas un mūziķu visdažādākajos žanros!"

Šī būs gada balvas 15. ceremonija un tai sagatavota atbilstoša vēriena programma. Ar savu uzstāšanos koncertu pagodinās Vestards Šimkus, Mārtiņš Brauns un Niks Matvejevs, „bet bet" un „Turaidas Roze", 2010. gada lielākos hitus izpildīs Kaža, „Instrumenti", Lauris Reiniks un LieneCandy, savukārt pirmatskaņojumus sola Nikolajs Puzikovs, „Musiqq", Aija Andrejeva, Ivo Fomins u.c.

Vestards Šimkus ir arī nominēto sarakstā – viņš ar ierakstu Pēteris Vasks " Gadalaiki" pretendē uz balvu kategorijā „Labākais akadēmiskās mūzikas albums". Ceremonijā starptautiskā pianisma zvaigzne spēlēs Rimska – Korsakova skaņdarbu „Kamenes lidojums" savā aranžijā.

Savukārt grupa „bet bet" ar nesen no jauna ierakstīto hitu „Es tevi nemīlu" ieskandinās drīzumā gaidāmo pastāvēšanas divdesmitgades koncerttūri.

Skatītājus gaida atkalredzēšanās ar Andri Kiviču un grupu „Z-Scars'. Viņi uzsākuši sadarbību ar O-kartes akadēmijas ugunīgo dīvu Samantu, kura atgriezusies no Londonas un ir gatava likt lietā tur gūtās prasmes – kopā ieskaņota jauna „Z-Scars" dziesma, ko redzēsim koncertā. Efektīgu iznācienu gatavo LieneCandy - lieliskās balss īpašniece ne tikai dziedās, bet arī veiks pārsteidzošus un riskantus trikus.

Uzstāsies arī daudz citu mākslinieku (Olga, Lauris Reiniks, Kaža, Aisha, Musiqq, Xylem Trio, koris Maska, Ingus Ulmanis,grupa Tumsa u.c.), bet balvas, kā ierasts, pasniegs aktuālas personības kultūrā, biznesā un sportā. Vai būs arī nemainīgi atraktīvais Vitālijs Gavrilovs? To uzzināsim 22. februāra vakarā TV3 tiešraidē no Latvijas Nacionālā teātra.

Pasākumu vadīs Andris Freidenfelds jeb Fredis, kurš Gada balvas vadītāja statusā ir bijis visilgāk. Vairākus gadus gan stafeti bija pārņēmuši Baiba Sipeniece ar Valteru Krauzi, taču Freda atgriešanās uz Gada balvas skatuves pagājušajā gadā guva milzīgu publikas atsaucību un nu viņš aktīvi gatavojas parādi komandēt arī šogad – par vadītāja tērpiem domā Elita Patmalniece, savukārt pats Fredis arvien biežāk ielūkojas savā īpašajā dzejoļu grāmatiņā, lai smeltos iedvesmu un pierakstītu arī jaunas atziņas, kas lieti noderēs skatītāju izklaidēšanai.

Līdz 20.februārim turpinās balsojums par labāko gada dziesmu t/p Alfa, savukārt laikraksts Diena piedāvā prognozēt uzvarētājus katrā nominācijā portālā www.diena.lv.

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu organizē Micrec PM un Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība LaMPA sadarbībā ar Latvijas izpildītāju un producentu apvienību Laipa. Pasākumu atbalsta – tirdzniecības parks Alfa, Smscredit.lv, Čili pica un Rīgas Dome.

Foto: grupa "Labvēlīgais tips", foto autors Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV