Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Klajā nāks "R.E.M." jaunais albums "Collapse Into Now"

Armands Rušenieks, 23.02.2011. 15:44

7. martā mūzikas izdevniecības "Warner Music" apgādā klajā nāks grupas "R.E.M." jaunākais albums "Collapse Into Now".
Klajā nāks "R.E.M." jaunais albums "Collapse Into Now"

Albums tapis 12 nedēļās Ņūorleānā, Nešvilā un Berlīnē. Šajā albumā grupa turpina sadarbību ar īru producentu Jacknife Lee, kurš strādāja arī pie grupas iepriekšējā albuma "Accelerate" 2008.gadā. Viņš pazīstams arī kā U2 albuma "How to Dismantle an Atomic Bomb" producents un strādājis arī ar tādām grupām kā Snow Patrol, The Hives, Kasabian. "Grūtākais grupā bija vienoties par studijām, kurās ierakstīt albumu," saka albuma producents. "Šķiet, izmeklējos pa visu pasauli."

Albuma tapšanas vietas ietekmējušas tā skanējumu. Dziesmā "Oh My Heart" piedalās Ņūorleānas pūtēju grupa "Bonerama". Savukārt, Berlīnē tapušajā dziesmā "Blue" dzirdams ģitārists Lenny Kaye un grupas sena paziņa Patti Smith.

Dziesmā "Alligator_Aviator_Autopilot_Antimatter" dzirdams kanādiešu dziedātājas Peaches papildvokāls un Lenny Kaye ģitāras solo. Savukārt, dziesmā "It Happened Today" grupai pievienojies Joel Gibb no "Hidden Cameras" un Eddie Vedder, kurš, būdams turnejā ar "Pearl Jam", pievienojās grupai slavenajā Berlīnes studijā "Hansa Studios". "Tā ir mana mīļākā albuma dziesma," atzīst R.E.M. basģitārists Mike Mills.

"Ja jaunajam albumam ir kāda tēma, tad tā varētu būt šāda: brienot pa tumsu, tu nonāksi līdz gaismai," saka grupas basists.

Videoklips dziesmai "Mine Smell Like Honey":

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV