Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pasniegtas „Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas 2010"

Aiga Leitholde, 23.02.2011. 16:27

Otrdienas, 22.februāra, vakarā Latvijas Nacionālajā teātrī 15. reizi tika pasniegtas „Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas" par sasniegumiem mūzikā aizvadītajā gadā.
Pasniegtas „Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas 2010"

Galerijas:

Jau tradicionāli ceremoniju bija uzdots vadīt Andrim Freidenfeldam, tautā pazīstamam kā Fredim. Šovmenim šogad apritēja 50 gadu jubileja, tās atskaņas varēja dzirdēt arī Nacionālajā teātrī . Varbūt nākamajā gadā mūziķiem tiks pasniegti Fredissimi? - daudzkārt tika pieminēts, ka ceremonijas nosaukums ir pārāk gars un piņķerīgs. Nosaukuma maiņa kļuva par vienu no vakara vadmotīviem. Būt vai nebūt? – šis jautājums dažādos variantos ceremonijas laikā izskanēja neskaitāmas reizes.

Svarīga un aizraujoša sastāvdaļa nemainīgi ir pateicības runas. Šogad laureāti bija izvēlējušies būt kodolīgi, atvēlot vairāk laika nominācijas pieteicējiem. Vakara „zelta mute" bija Vestards Šimkus, kuram balvu pasniedza autosportistu Šimkus ģimene – „ Autovadītājiem es neiesaku klausīties šo albumu. Brauksiet uz Rīgu, bet nemanot būsiet aizbraukuši uz Tallinu!" Hip hop nominācijas pieteikumā asprātīga saspēle Fredim bija izdevusies ar valodnieci Janīnu Kursīti. Pamanāms pārsteigums bija skatāms „Xylem Trio" mūziķu sejās, kad, pasniedzot balvu, viņus sabučoja Nacionālā teātra „gruzīnu" kolektīvs.

Vakara laureāti, katrs ar divām balvām, bija Gustavo un „Xylem Trio" – mākslinieki, kuru mērķtiecīgums un kvalitāte ir attiecināma ne tikai uz ierakstiem, bet arī uz aktīvu koncertu darbību. Arī pārējo nomināciju laureāti aizvadītajā gadā uz muzikālajām skatuvēm bija redzami aktīvi, izturētais žūrijas vērtējums, kā punkts uz i, to strādīgumu vēlreiz apliecina. Liekot secināt, ka mūsdienās skaņu nesējā fiksētais muzikālais materiāls iet roku rokā ar mākslinieka ikdienas darbību. No klausītāja viedokļa raugoties, šīs 15 nominācijās var uztvert kā 15 dažādus variantus katra paša individuālā mūzikas ierakstu skapīša papildinājumam! 2010.gads ir bijis muzikālas dažādības bagāts.

Ceremonijas muzikālā programma bija patīkami sabalansēta, stilistiski daudzveidīga, lielos vilcienos, dodot pārskatāmu priekšstatu par Latvijas populārajā mūzikas dzīvē notiekošo. Lielākā daļa mākslinieku plašākai publikai pirmo reizi atskaņoja savas jaunākās dziesmas, otra daļa vairāk bija strādājuši ar šova elementiem – vienkāršākajā variantā, dziesmu papildinot ar deju, sarežģītajā – ar īpašu tērpu izvēli, cirka elementiem un pirotehniku. Cienīgi izskanēja leģendāru grupu slavenas, bet nedaudz piemirstas dziesmas. Pasākuma noslēgumā tika godināti nesen mūžībā aizgājušie mūziķi Jānis Grodums un Mārtiņš Freimanis.

Labākais roka albums 2010: Skyforger - Kurbads

Labākais pop albums 2010: Lauris Reiniks - Es skrienu

Labākais deju mūzikas albums vai dziesma 2010: Roberts Lejasmeijers & Candy - Rīts ir tālu vēl

Labākais hiphopa albums 2010: Gustavo - Trešā elpa

Labākais šlāgermūzikas albums 2010: Andris Ērglis, Raimonds Pauls - Caur rozā brillēm

Labākais alternatīvās mūzikas albums 2010: Dzeltenie pastnieki - Naktis

Labākais tautas mūzikas albums 2010: Dūdu un bungu mūzikas grupa "Auļi" - Etnotranss

Labākais akadēmiskās mūzikas albums 2010: Vestards Šimkus - Pēteris Vasks "Gadalaiki"

Labākais instrumentālais, filmu vai teātra mūzikas albums 2010: Xylem Trio - In The Mood of Giya Kancheli

Labākais mūzikas albums bērniem 2010: Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Andris Sējāns, Baiba Vanaga, Anrijs Grīnbergs - Brīnumskapis

Labākais mūzikas videoklips 2010: Gustavo - Mūsu soļi

Labākais koncertieraksts video 2010: Sīpoli - Kamēr tu šo spēli spēlē

Labākā debija 2010: Xylem Trio - In The Mood of Giya Kancheli

Balva par mūža ieguldījumu: Ilmārs Dzenis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV