Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgā viesosies Kubas vijoles virtuozs Omārs Puente

Linda Bērziņa, 24.02.2011. 13:45

29. aprīlī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā festivālā „ RĪGAS RITMI" pirmo reizi uzstāsies vijolnieks, džeza improvizators un komponists Omārs Puente (Omar Puente).
Rīgā viesosies Kubas vijoles virtuozs Omārs Puente

Rīgā Omārs Puente koncertēs kopā ar grupu, kuras sastāvā ir tādi mūziķi kā vairākkārt godalgotais (BBC Jazz Awards) britu džeza pianists un komponists Roberts Mičels (Robert Mitchell), daudzsološais kubiešu jaunās paaudzes trombona virtuozs un vokālists Renē Alvaress (Rene Alvarez), basists Janni Santiago (Yanni Santiago) un Oskars Martiness (Oscar Martinez) – perkusijas un Mišels Kasteljāno (Michel Castellanos) – bungas.

Vijoles spēli Puente sāk apgūt jau agrā bērnībā, mūzikas mīlestību pārmantojot no tēva. Pirmo muzikālo izglītību – klasisko vijoles spēli - guvis dzimtajā pilsētā Santiago, Estaban Salas mūzikas skolā. 12 gadu vecumā Puente dodas uz Havannu, lai studētu Kubas Nacionālajā Mākslas skolā (Escuela Nacional de Arte), vēlāk - Instituto Superior de Arte (Kubas skatuves mākslu universitāte). Jaunais mūziķis pievienojas Kubas Nacionālajā Simfoniskajā orķestrī, kļūstot par orķestra pirmo vijoli. Studiju gadi aizrit dienās apgūstot klasiku, bet vakaros un naktīs – kubiešu moderno mūziku un Latin Jazz Havanas slavenākajās koncertzālēs un mūzikas klubos.

Zināmākais no Puentes projektiem ir „Courtney Pine's band". Ievērību guvis arī albums „ Bridges". Puente uzstājies kopā ar Simona Bolivara Jauniešu Orķestri (Simon Bolivar Youth Orchestra) no Venecuēlas, komponējis mūziku Karlosa Akosta (Carlos Acosta) baletam, uzstājies kopā ar tādiem māksliniekiem kā Nigel Kennedy, Tito Puente, sadarbojies ar Karalisko Filharmonijas orķestri (Royal Philharmonic Orchestra).

„Harizmātiskais kubiešu elektriskās vijoles meistars Puente apvieno izcilu klasisko tehniku un Carribean dvēseli ar ugunīgu džeza improvizāciju" - Jazz Times

Mosties pavasara ritmos!

Vairāk informācijas – www.rigasritmi.lv

Biļetes – Biļešu servisa kasēs un Internetā – www.bilesuserviss.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV