Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Mariss Jansons izvēlas VAK „Latvija" par partneri Gustava Mālera 8. simfonijas atskaņojumam

Ieva Vītiņa, 28.02.2011. 09:24

Kora direktors Māris Ošlejs stāsta: "Valsts Akadēmiskajam korim "Latvija" vienmēr ir vēlme sasniegt izcilu skaņas un skatuves kultūras kvalitāti, sadarboties ar šī brīža vadošajiem pasaules diriģentiem, simfoniskajiem orķestriem un koncertēt prominentās koncertzālēs. Ir ļoti retas reizes, kad visi šie komponenti tiek apvienoti, un šonedēļ korim ir dota iespēja piedalīties vienā no šādiem projektiem. Esam no sirds pateicīgi Marisam Jansonam par sagādāto izdevību viņa vadībā atskaņot Gustava Mālera 8.simfoniju izcilajā Concertgebouw koncertzālē Amsterdamā, kopā ar pasaules slaveno Nīderlandes Karalisko Concertgebouw orķestri."
Mariss Jansons izvēlas VAK „Latvija" par partneri Gustava Mālera 8. simfonijas atskaņojumam

Šonedēļ, 4. un 6. martā, Amsterdamas Concertgebouw koncertzālē notiks divi Mālera 8. simfonijas atskaņojumi. Mariss Jansons šajā notikumā ir pulcinājis kopā virkni pasaules klases māksliniekus, kā piemēram, amerikāņu soprānu Kristīni Brūeri un somu baritonu Tommi Hakalu u.c. Atskaņojumā piedalīsies arī Nīderlandes Radio koris, Bavārijas Radio koris, Nīderlandes bērnu un jauniešu kori.

Mariss Jansons šobrīd vada Nīderlandes Karalisko Concertgebouw orķestri, kas jau vairākus gadus ierindojas pasaules simfonisko orķestru topa pirmajā vietā. Jansons ieguvis „Grammy" balvu un regulāri koncertē kopā ar pasaules spožākajiem un talantīgākajiem mūziķiem.

Papildus informācija par koncertiem pieejama http://www.concertgebouworkest.nl/en/

Foto Mariss Jansons (foto autors Marco Borggreve)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV