Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Maijā Rīgā koncertēs vācu sintpopa grupa "Camouflage"

Makroconcert, 28.02.2011. 13:05

18.maijā ar koncertu „Sapņu Fabrikā" Rīgā atgriezīsies sintpopa trio "Camouflage". Latvijas fani atkalredzēšanos ar grupu gaidījuši piecus gadus – pēdējoreiz tā viesojusies Rīgā 2006.gadā.
Maijā Rīgā koncertēs vācu sintpopa grupa "Camouflage"

Grupas "Camouflage" darbība aizsākās 1983.gadā, kad Vācijas pilsētā Bītigheimā vienaudži Markuss Meins, Haiko Maile un Olivers Kreisigs satikās, lai paeksperimentētu ar sintezatoriem un izpētītu elektroniskās mūzikas iespējas. Viena no pirmajām idejām – dziesma „The Great Commandment" – kļuva par grupas kvalitātes zīmi, un 1987.gadā izdotais debijas albums „Voices and Images" ātri pārvērta Camouflage no nepazīstamas grupiņas pasaulslavenā apvienībā.

Divus gadus vēlāk iznākušais singls „Love Is A Shield" kļuva par vēl vienu nezūdošu vērtību popmūzikas vēsturē, sasiedzot ievērojamus panākumus un noturoties vairāku valstu topos gandrīz gadu. Arī otrs "Camouflage" albums „Methods Of Silence" bija veiksmīgs, un pēc tā iznākšanas trio devās plašās koncertturnejās.

1990.gadā grupu atstāja Olivers Kreisigs, bet Heiko un Markuss turpināja radošos meklējumus divatā, 1991.gadā izdodot albumu „Meanwhile" un 1993.gadā „Bodega Bohemia". Divus gadus vēlāk iznākušais „Spice Crackers", instrumentālāks un elektroniskāks albums, jau vairāk attālinājās no grupas sākotnējā skanējuma. Nosprieduši, ka šis ir īstais brīdis radošai pauzei, Markuss un Heiko uz laiku šķīrās.

1997.gadā "Camouflage" atsāka darbību oriģinālajā sastāvā ar Oliveru Kreisigu, un kopš tā laika iznākuši vēl divi labākajās sintpopa tradīcijās balstīti albumi - „Sensor" (2003) un „Relocated" (2006), kā arī vairākas dziesmu izlases un koncerta DVD.

Rīgā "Camoflage" ieradīsies Eiropas turnejas laikā un uz „Sapņu Fabrikas" skatuves izpildīs gan savas visu laiku populārākās dziesmas, gan jaunākas kompozīcijas. Grupa ir slavena ar lielisko koncertu enerģētiku un neviltoti pozitīvo emociju apmaiņu, kontaktējoties ar publiku. „Nav nekā labāka, kā spēlēt cilvēkiem, kuri atnākuši klausīties mūsu dziesmas!" stāsta Heiko.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās „Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuserviss.lv. To cena – sākot no 15 Ls.

Vairāk informācijas: http://www.makroconcert.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV