Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgā uzstāsies "Arms And Sleepers"

SKYR, 02.03.2011. 11:25

Ar pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs 3.jūnijā Rīgā viesosies audiovizuālais projekts no Amerikas Savienotajām valstīm – "Arms And Sleepers".
Rīgā uzstāsies "Arms And Sleepers"

Projekta sākums meklējams kādā ātrās palīdzības automašīnā, kas vienunakt bija ceļā Hemptonas ielu Bostonas dievidu daļā. Kādā sānielā tobrīd noasiņoja vīrietis, rokās joprojām turot kasešu atskaņotāju ar nospiestu PLAY pogu. Skārda skaļrunī skanēja kaut kas līdzīgs gospeļu korim, kamēr lejup pa ielu dzirdama bija džeza grupas uzstāšanās. Vīrietis mira. Viņš nometa kasešu atskaņotāju uz cementa un aizvēra acis, vēl pēdējo reizi savām ausīm dzirdot skaņas gaisā. Lai arī šis mirklis nomira kopā ar vīru, viņa kasete izdzīvoja un "Arms And Sleepers" bija dzimuši.

Lai arī stāsts par kopā muzicēšanas aizsākumu nav no priecīgākajiem, iedvesmojošs tas izrādījies gan. Kopš 2006.gada "Arms And Sleepers" savā mūzikā nemitīgi ieviesuši arvien jaunas skaņas, atsauces, instrumentus un ritmiskos zīmējumus, tādējādi variējot ar daudzo ierakstu un koncertuzstāšanos radīto noskaņu. "Klausīties šīs dziesmas ir kā dzirdēt senu draugu runājam ar tevi sapnī, kas dīvaini, bet patīkami izliekas daudz jēdzīgāk par jebko, ko viņa vai viņš varētu darīt dzīvē," savulaik rakstījis kāds recenzents. Ļoti iespējams, ka noskaņu viņš "noķēris" pareizo.

Līdzās kopīgam izdevumam ar duetu "American Dollar" pagājušajā gadā izdoti arī "Arms And Sleepers" otrais studijas albums "Matador", t. s. "b pušu" EP, kā arī draugu un pašu remiksētas otrā albuma dziesmu versijas – "Matador Remixed". Rezultāts – 4 izdevumi sešu mēnešu laikā, kā arī koncertturnejas Eiropā un ASV kopā ar grupu "Caspian".

Arī 2011.gadā "Arms And Sleepers" negrasās slinkot. Aprīļa beigās klajā nāks trešais studijas albums un vairāki citi izdevumi, bet jau 14.aprīlī sāksies līdz šim iespaidīgākā no Eiropas turnejām – 45 koncerti pusotra mēneša laikā, kuras gals šobrīd saskatāms 3.jūnija koncertā Rīgā.

Biļetes uz koncertu kinoteātrī "K. Suns" nopērkamas visās "Biļešu Serviss" un k/ t "K. Suns" kasēs, kā arī internetā – www.bilesuserviss.lv. Tikai pirmās 30 biļetes pieejamas par Ls 5.00, vēlāk to cena pieaugs. Pārdošanā ierobežots sēdvietu skaits.

Internetā:
www.armsandsleepers.com

Video dziesmai "The Architekt" no otrā studijas albuma "Matador":

http://vimeo.com/14546009

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV