Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izdotas „Latviešu romances"

UPE, 04.03.2011. 09:24

Ierakstu izdevniecībā "UPE" klajā nācis dziesmu ieraksts „Latviešu romances". To iedziedājuši Ainars Mielavs un Karīna Tatarinova. Muzikālais pavadījums un aranžējumi – Gints Sola un Kaspars Tobis.
Izdotas „Latviešu romances"

Albumā iekļautas sekojošas dziesmas:

Atzīšanās (Miglā asaro logs)
Zīlniece
Vēl tu rozes plūc
Balta roze nozied dārza malā
Tev (Liepas satumst)
Divas sirdis
Dziesma restorānā (no k/f „Ceplis")
Dažu skaistu ziedu
Virši zili...
Es zinu, visi mani nievā
Dzīvīte

Albuma ievadvārdos Ainars Mielavs raksta: „Šīs dziesmas ir ierakstītas, lai atgādinātu. Atgādinātu, ka dziedāt var (drīkst!) ne tikai korī, ne tikai uz skatuves, televizorā vai karaoke. Lai atgādinātu, ka Čaks un Bārda nav, piemēram, hokejisti, bet, iespējams, visu laiku apdāvinātākie latviešu dzejnieki. Ka Marģeris Zariņš ir, iespējams, visu laiku spilgtākais latviešu komponists un rakstnieks. Ka šie nezināmie autori, sacerot šīs melodijas, iespējams, tā arī vēlējās palikt nezināmi, jo radīja šīs dziesmas pašai intīmākajai un romantiskākajai dziedāšanas nepieciešamībai – dziedāšanai tuvāko lokā. Dziedāšanai miera, saskaņas un skaistu cerību gaisotnē. Gaisotnē, kas gaužam reti sastopama šī gadsimta neilgajā vēsturē.".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV