Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Emīls Balceris par Eirovīziju un Liepājas dzimšanas dienu

Laura Škuberte, 04.03.2011. 15:39

Februāra beigās Latviju satricināja grupa „Musiqq" ar savu triumfu Eirovīzijas Nacionālajā atlasē. Lai gan puiši šobrīd ir pamatīgi noslogoti un cītīgi gatavojās braucienam uz Diseldorfu, viens no tandēma dalībniekiem Emīls Balceris tomēr izbrīvēja laiku nelielai sarunai. Ar Emīlu sarunājās Rietumu Radio žurnāliste Laura Škuberte.
Emīls Balceris par Eirovīziju un Liepājas dzimšanas dienu

Grupas īsās pastāvēšanas laikā esat guvuši apjomīgu Latvijas iedzīvotāju atzinību. Un tagad vēl pārstāvēsiet Latviju Eirovīzijā. Kas ir „Musiqq" panākumu atslēga?

Manuprāt, mūsu panākumu atslēga ir dziesmas, jo Maratam tās sanāk diezgan jaudīgas. Es pat nesaprotu, kur viņš tās rod. Galvenais ir labas dziesmas, labs izpildījums un, protams, arī veiksme, bet esam ieguldījuši ļoti lielu darbu, strādājot gan pie Eirovīzijas, gan pie „Musiqq" debijas albuma „Šī ir tikai mūzika".

Kā Tu vērtē Eirovīzijas atlases iznākumu un to, ka esat apsteiguši Lauri Reiniku?

Mēs esam ļoti, ļoti priecīgi! Tagad tikai aptveram, uz ko esam parakstījušies un kur esam iekūlušies. Mums nebija prātā cīņa ar Lauri. Galvenais bija vai nu tu esi, vai neesi. Protams, bukmeikeri lika uzvaru uz Lauri Reiniku, bet sanāca kā sanāca un īstenībā visu cieņu Laurim, viņš bija ļoti daudz strādājis un ieguldījis lielu darbu, bet otrā vieta jau arī nav slikta.

Vai esat dzirdējuši citu valstu pārstāvju Eirovīzijas dziesmas un kā prognozējat savas izredzes Eirozīvijā?

Tā diži daudz neko neesmu dzirdējis, bet būs mums arī promo tūres, piemēram, aprīlī brauksim uz Amsterdamu, kur droši vien būs Eirovīzijas viesi arī no citām valstīm, tad arī kaut ko paklausīsimies. Bet es domāju, ka mums veiksies diezgan labi, cerēsim. Finālā noteikti vajadzētu tikt un ja tiksim desmitniekā, tad jau būs ļoti, ļoti labi.

Kā noprotu, tad tuvākā "Musiqq" uzstāšanās būs 19. martā Liepājas dzimšanas dienas lielkoncertā „Liepāja svin". Ar ko gatavojieties pārsteigt liepājniekus?

Būsim mēs, būs noteikti daudz dziesmu no mūsu jaunā albuma un būs arī nedzirdētas dziesmas. Kā arī būs kāda ļoti, ļoti zināma dziesma, ne mūsējā, bet veltīta tieši Liepājai, kuru izpildīsim kopā ar Ediju Šnipki.

Kāds ir Tavs novēlējums Liepājai 386. dzimšanas dienā?

Es novēlu pilsētai turpināt attīstīties. Man Eirovīzijā uzdeva jautājumu, ja mēs uzvarēsim, kur Latvijā varētu taisīt Eirovīziju un es teicu, ka tā noteikti varētu būt Liepāja, jo šī ir Latvijas mūzikas galvaspilsēta un tas ir tā vērts.

Kādu radio Tu klausies?

Radio es klausos visai maz, jo mašīnā man radio nestrādā un tad es lieku diskus. Bet ja sanāk, tad es noteikti klausos Latviešu Radio, Rietumu Radio un pa retam European Hit Radio.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV