Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noskaidrota 2011.gada tautas skaitīšanas dziesma

Tija Ezeriņa, 07.03.2011. 14:56

Pēc iedzīvotāju balsojuma un žūrijas vērtējuma noskaidrota 2011. gada tautas skaitīšanas dziesma. Kopvērtējumā par uzvarētāju atzīta komponista Ilvja Faulbauma, stepa deju grupas „Soul tap" un Elizabetes Balčus (balss, flauta) kopprojektā radītā kompozīcija.

Pēc tautas balsojuma šī dziesma bija saņēmusi otru augstāko balsu skaita. Kā tika skaidrots pirms tam, tad, izvērtējot dziesmas, uzvarētāju noteica tautas balsojuma un žūrijas kopvērtējums.

Kopumā konkursa finālam kvalificējās sešas muzikālās kompozīcijas. Godpilno otro vietu ieguva Anitas Bērziņas muzikālais darbs „Atver durvis, pasmaidi!", bet trešo The Afternoon „Tautas skaitīšana".

„Konkursa mērķis bija iegūt oriģinālu un uzrunājošu dziesmu, kas aicinātu ikvienu piedalīties šajā Latvijas valstij tik nozīmīgajā projektā. Tā bija arī iespēja jauniem mūziķiem iegūt atzinību valsts mērogā. Šo dziesmu noteikti izplatīsim radio stacijām un ceram uz to atsaucību to atskaņojot, jo tautas skaitīšana būs aktuāla vēl krietnu laiku un tās otrajā posmā iedzīvotāju atsaucība būs īpaši būtiska," uzsver Aija Žīgure, Centrālās statistikas pārvaldes vadītāja.

Dziesmas komponists Ilvis Faulbaums absolvējis Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas skolu un pašreiz klasiskā mežraga spēli apgūst Latvijas Mūzikas akadēmijā. Brīvajā laikā Ilvis izkopj klavierspēli džeza stilā.

Dziesmas izpildītāja ir Elizabete Balčus, kas absolvējusi Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas skolu, studē džeza flautas spēli Latvijas Mūzikas akadēmijā. Ikdienā Elizabete spēlē flautu alternatīvajā meiteņu indie grupā „Sus Dungo" un veido autorkompozīcijas.

Stepa dejas grupa "Soul Tap" tika izveidota 2008.gada vasarā, apvienojoties trim stepa dejotājām – Annijai Ķeselei, Gunai Kašei un Guntai Tomsonei. Dejotājas veido sadarbību ar džeza mūziķiem, radot horeogrāfijas skaņdarbiem un attīstot dejas improvizāciju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV