Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pasniegtas Lielās mūzikas balvas 2010

muzikasbalva.lv, 09.03.2011. 13:07

Latvijas Nacionālajā operā 8. martā pasniegtas Lielās mūzikas balvas par izcilākajiem sniegumiem 2010.gadā Latvijas mūzikā.
Pasniegtas Lielās mūzikas balvas 2010

Galerijas:

Par izcilu interpretāciju tika apbalvota vijolniece Vineta Sareika par Antonio Vivaldi "Gadalaiku" interpretāciju, koncertā pērnā gada aprīlī Lielajā ģildē.

Kategorijā "Gada muzikālā vienība" Lielo mūzikas balvu saņēma Latvijas Radio koris.

Lielo mūzikas balvu kategorijā "Gada uzvedums" saņēma elektroakustiskā pastaiga "Pasaka par Kurbadu".

Kategorijā "Gada koncerts" Lielo mūzikas balvu saņēma Gijas Kančeli 75.dzimšanas dienas koncerts Garīgās mūzikas festivālā Rīgas Domā, kas norisinājās 2010. gada 4.septembrī.

Par izcilu darbu ansamblī Lielo mūzikas balvu saņēma pianiste Agnese Egliņa.

Publikas balsojuma simpātijas balvu saņēma "Sinfonietta Rīga" čelliste Guna Āboltiņa, savukārt ģenerālsponsora "Cēsu alus" balva tika operdziedātājai Lienei Kinčai.

Balvu par spožiem starptautiskiem panākumiem saņēmis diriģents, Birmingemas simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs Andris Nelsons. Lielā Mūzikas balva par mūža ieguldījumu pasniegta pianistei Jautrītei Putniņai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV