Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Notiks jau 19. konkurss „Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis"

Vita Stiģe-Škuškovnika, 10.03.2011. 12:07

Lai aktivizētu topošo mūziķu vēlmi veidot jaunus kameransambļus un saglabātu jau esošo ansambļu radošo potenciālu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Kameransambļu un klavierpavadījuma katedra sadarbībā ar Akadēmijas vadību un Latvijas Radio Klasika jau 19. reizi organizē konkursu „Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis". Konkurss notiks otrdien, 15. martā no plkst. 10:00 JVLMA Lielajā zālē un tajā savu dalību ir pieteikuši 14 dažādu sastāvu kameransambļi.
Notiks jau 19. konkurss „Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis"

Konkursu vērtēs žūrija, kurā darbosies gan Akadēmijas mācībspēki, gan viesi no ārvalstīm – žūrijas priekšsēdētājs obojists, profesors Keijo Aho (Somija) un žūrijas priekšsēdētāja vietnieks pianists Pjērs Frančesko Forlenca (Itālija).

Konkurss visas dienas garumā ir atvērts jebkuram interesentam un ieeja tajā ir bez maksas. Konkursa noslēguma koncerts un laureātu apbalvošana notiks ceturtdien, 17. martā plkst. 16:00 JVLMA Lielajā zālē, ieeja par ziedojumiem.

Atgādinām, ka pirmais konkurss „Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis" notika 1993. gadā, kad 1. vietu ieguva profesores Dainas Vīlipas studentu duets – Artis Gāga (saksofons) un Sergejs Zilapaušs (klavieres), atskaņojot Paula Hindemita Sonāti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV